Image

Peab köper byggrätter av Aranäs

Transaktioner Peab köper byggrätter av Aranäs i den nya stadsdelen Kolla Parkstad i Kungsbacka. På drygt 8 000 kvadratmeter planerar Peab att uppföra cirka 100 bostadsrätter med byggstart 2016.
Publicerad den 2 Februari 2015

??– Vi är mycket förväntansfulla över att få starta vårt bostadsprojekt i Kungsbacka och vara en del av utvecklingen i Kolla Parkstad, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

Marknaden för nybyggnation i Kungsbacka är mycket god. Det gäller inte minst området Kolla Parkstad som är det största byggprojektet i Kungsbacka historia. 15 minuters gångväg från centrala Kungsbacka kommer över tusen lägenheter att byggas fördelade på 36 kvarter.

??– Det är positivt att det nu kommer in ännu en byggherre på marknaden i Kungsbacka. Vi välkomnar Peab som vi med gott resultat har samarbetat med vid bland annat utvecklingen av Onsalamotet, säger Jonas Håkansson, vd för Aranäs.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige