Image

Peab får uppdrag i Skara

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att planera, projektera och bygga en ny skola i Skara kommun. Beställare är Skara kommun och kontraktssumman uppgår till cirka 220 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Oktober 2014
Peab får i uppdrag att bygga en ny skola i Skara. Bild: AART architects
Peab får i uppdrag att bygga en ny skola i Skara.

Den nya skolan omfattar cirka 11 000 kvadratmeter och kommer att ersätta en befintlig skola som kommer att rivas. Den nya skolan kommer att miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver och kommer att präglas av modern design och ett helt nytt formspråk med fokus på visuell kontakt i alla led.

Ett exempel på detta är att gymnastiksalen kommer att placeras mitt i byggnaden, med ”insyn” från andra allmänna utrymmen och funktionslokaler.

Skolan beräknas vara färdigställd sommaren 2017. Rivningsarbetet av den gamla skolan påbörjas i januari 2015.

Projektet orderanmäls under det fjärde kvartalet 2014.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige