Image

Peab bygger Aquarena i Järfälla

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga Aquarena, en ny sim- och sportanläggning i Jakobsberg, Järfälla. Beställare är Järfälla Badholding och kontraktssumman uppgår till cirka 190 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Oktober 2014

Projektet omfattar totalt 7 000 kvadratmeter och innehåller bland annat en 50-metersbassäng med upplevelsedel och hopptorn samt två bassänger med höj- och sänkbar botten avsedda för undervisning och rehabilitering. Även bubbelpool, rutschkanor och en barnbassäng kommer att uppföras.

Aquarena innehåller dessutom motionsavdelning med lokaler för gym, gruppträning, behandlingar, events, utställningar med mera. Ett större kafé inryms också i fastigheten.

- Aquarena är ett koncept som kommer att passa fler kommuner. Många står med uttjänta simanläggningar och vi är oerhört glada att ha med en namnkunnig byggare som Peab i projektet, säger Stephen Jones, vd för Järfälla Badholding AB.

En stor del av inspirationen till utformningen av Aquarena har hämtats från teckningar som skolbarn i olika skolor runt om i kommunen ritat.

Arbetet med anläggningen har redan påbörjats och beräknas vara färdigställt våren 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige