Image

Östermalmshallen renoveras för 635 miljoner kronor - se bilderna här

Bygg/Arkitektur Nu har fastighetsnämnden fattat beslut om att rusta upp Östermalmshallen i Stockholm för sammanlagt 635 miljoner kronor. Den ursprungliga stjärnformiga planlösningen från 1888 kommer återskapas samtidigt som större ytor för kunder och handlare frigörs.
Publicerad den 10 April 2014

- Östermalmshallen är och ska självklart förbli en självklar del av Stockholms stadsliv. Upprustningen av Östermalmshallen skapar utrymme för mer handel i en miljö som kommer att påminna om hur det såg ut när saluhallen öppnades 1888, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd.

- Upprustningen kommer att förbättra både för handlare och kunder. Nya ytor kommer att frigöras och varuleveranserna kommer att kunna flyttas så att huvudentrén återigen blir fordonsfri, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd.

Tisdagen den 8 april fattade Stockholms stads fastighetsnämnd ett beslut om att rusta upp och utveckla Östermalmshallen. Tillgängligheten, brandskyddet och energieffektiviteten kommer att förbättras liksom biutrymmen för handlare och kunder. Antikvariska värden kommer bibehållas och återställas.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige