Image

Oscar säljer Biografen Penthouses till Axxonen

Transaktioner Oscar Properties säljer nybyggnationsprojektet Biografen Penthouses i Stockholm för 125 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Oktober 2017
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Köpet gäller en del av fastigheten Stockholm Ruddammen 29.

– Biografen Penthouses är ett spännande projekt men i för begränsad skala för att vi på Oscar Properties ska kunna realisera vår strategi fullt ut. Vi fokuserar i högre grad på större projekt vilket är ett led i att standardisera och effektivisera vår affär och våra byggnadsprocesser. Genom denna affär frigör vi kapital för att stå väl rustade för framtida affärsmöjligheter som passar vår modell och strategi, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Bolagets helägda dotterbolag Allegro har samtidigt slutit ett avtal för totalentreprenad med Axxonen för att färdigställa samtliga bostäder i Biografen Penthouses.

Biografen Penthouses är belägen mitt emellan Djurgården, Hagaparken och Brunnsviken. 2014 slöts ett avtal mellan BRF Biografen och Oscar Properties för förvärv av taket på Stockholm Ruddammen 29, där Oscar Properties redan tidigare utvecklat bostäder, för att kunna skapa ytterligare våningar i fastigheten.

– Biografen Penthouses är utan tvekan ett premiumprojekt och ligger helt i linje med vår ambition att vara en av de ledande bostadsutvecklarna i segmentet påbyggnader genom tredimensionella fastighetsbildningar i Stockholms innerstad, säger Markus Klasson, vd för Axxonen Properties.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige