Image

Oscar Properties köper Stora Mans i Älvsjö

Transaktioner Oscar Properties har förvärvat fastigheten Stora Mans 1 i Älvsjö till ett underliggande fastighetsvärde om 200 miljoner kronor. Fastigheten är i dag uthyrd till bland annat privat skolverksamhet men kan i framtiden byggas om till bostäder.
Publicerad den 31 Augusti 2015

Säljare är New Cap AB och tillträde beräknas ske under fjärde kvartalet 2015.

Stora Mans är ett före detta sjukhus från förra sekelskiftet beläget intill ett av Stockholmsregionens verkliga tillväxtområden.

Den uthyrningsbara ytan är cirka 8 091 kvadratmeter. Fastigheten är i dag fullt uthyrd, varav den största delen hyrs av fyra mindre privata skolor. Byggnaden uppfördes i början av 1900-talet som ett sjukhus för män. På grannfastigheten ligger en snarlik byggnad där kvinnor vårdades, vilken nyligen konverterats till bostäder.

– I Stora Mans har vi lyckats förvärva en stor och karaktärsfylld fastighet från förra sekelskiftet med en god direktavkastning i dag och långa hyreskontrakt. I framtiden har den potential att bli mycket attraktiva bostäder. Området är expansivt, naturskönt och kommunikationerna bra men utbudet av attraktiva bostäder är väldigt begränsat, kommenterar Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Fastigheten kommer tills vidare att ingå i Oscar Properties portfölj av förvaltningsfastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige