Image

Optimal får uppdrag i Finland

Bolag Hovikruunu Oy har tecknat ett exklusivt uthyrningsavtal med Optimal för att finna nya hyresgäster till Vasa, Österbotten. Det är första gången Optimal får ett uppdrag i Finland.
Publicerad den 21 September 2016

Hovikruunu Oy har gett Optimal uppdraget att utveckla och hyra ut gatuplanet i deras ombyggnadsprojekt på Hovrättsesplanaden 19, som är ett stads- och utvecklingsprojekt på gågatan i Vasa, Österbotten.

Fastigheten genomgår en totalsanering och renovering där det tillskapas nya kontorsytor liksom en effektivisering av detaljhandelsytorna i gatuplanet. Hovikruunu erbjuder därmed en unik möjlighet att etablera sig i centrala Vaasa.

- Vi är jätteglada över vårt första uppdrag i Finland, Vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Hovikruunu för att hitta nya spännande aktörer till Österbotten. Vi ser det här som en del i ett stadsutvecklingsprojekt och vårt mål är att få till en bra mix av hyresgäster som alla är med och levandegör området över dygnets alla timmar. Vi kommer arbeta hårt för att vara med och utforma den perfekta stadsdelen, säger Kenneth Christensen, vd på Optimal.

- Vi välkomnar nya svenska aktörer till den finlandssvenska marknaden i Vasa, detta är ett fantastiskt läge och en bra möjlighet att etablera nya koncept på den finska marknaden, säger Kenneth Krooks, vd på Hovikruunu.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige