Image

Olof Johansson blir COO på Sveanor

Karriär Olof Johansson, som har ansvarat för Pangeas svenska verksamhet, blir ny partner och COO i Sveanor Fastigheter AB.
Publicerad den 19 December 2014

Olof Johansson tillträder 1 januari. I den nya rollen kommer Olof Johansson att ansvara för den operativa verksamheten inom Sveanor.

I bolagets ledning ingår dessutom verkställande direktören Steinar Stokke och tekniska direktören Håkan Karlsson.

Olof Johansson har nyligen lämnat Pangea Property Partners där han de senaste 12 åren varit partner och ansvarig för verksamheten i Sverige.

- Det är med stor glädje vi välkomnar Olof till Sveanor, säger Arve Nyhus, styrelseordförande och delägare i Sveanor.

- Olof har lång och gedigen erfarenhet inom projektutveckling och fastighetstransaktioner och kommer att stärka vårt team ytterligare när vi nu går in i en intensiv investeringsfas i flera av våra projekt.

Sveanor Fastigheter är ett projektutvecklingsbolag med inriktning mot Life Science-fastigheter i storstadsregionerna. Bolagets har som affärsidé är att utveckla komplexa fastighetsprojekt inom Life science-sektorn där man fysiskt och funktionellt kopplar ihop forskning, utbildning, näringsliv och vård i kunskapskluster för att skapa synergier så att hyresgästerna uppnår mervärden.

Sveanor har idag en projektportfölj på 200 000 kvadratmeter motsvarande en investering på cirka sex miljarder kronor. Projektportföljen består av dels det pågående projektet Technology for Health på cirka 40 000 kvadratmeter vid Karolinska Sjukhuset i Huddinge (delägt med Hemsö), dels ett antal planerade projekt, bland annat Scandinavian Life Science i Hagastaden i Stockholm och Solna omfattande cirka 50 000 kvadratmeter, Haningeterrassen centralt i Haninge omfattande cirka 40 000 kvadratmeter samt Sahlgrenska Life vid Sahlgrenska Sjukhuset/Medicinareberget i Göteborg omfattar cirka 70 000 kvadratmeter.

Vidare äger Sveanor i dag en life science-fastighet i Botkyrka omfattande 4 400 kvadratmeter. Fastigheten är uppförd och uthyrd till det medicintekniska bolaget Bactiguard AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige