Image

Olav Thon vill bygga 50 000 kvadratmeter i Bergvik

Bygg/Arkitektur Olav Thon-gruppen planerar för ett nytt stort handelsområde på Bergvik i Karlstad.
Publicerad den 25 November 2015

– Vi planerar för ett cirka 50 000 kvadratmeter stort handelsområde. Den första etappen kan bli på 25 000–30 000 kvadrat, säger Olav Thon till Nya Wermlandstidningen.

Det nya området planeras mellan Bergviks köpcenter – som ägs av Eurocommercial – och Biltemaområdet.

– Vi tror att detta är ett bra område att utnyttja för handel, speciellt för kapitalvaror och läget mellan två befintliga handelsplatser är väldigt bra, säger Olav Thon.

– Det är framför allt sällanköpsbutiker som vi planerar för och jag ser gärna att vi uppför en större byggnad med gemensam entré där folk kan promenera mellan kedjorna under tak.

Olav Thon har bildat ett bolag tillsammans med familjen Hemmingsson, som äger den aktuella marken (vid Månsgården).

– Det stämmer. Jag och mina två syskon samt min kusin kommer att äga 50 procent av bolaget och Olav-Thongruppen den andra hälften. Vi har fört förhandlingar om det här projektet sedan efter sommaren, säger Anders Hemmingsson till Nya Wermlandstidningen.

– Vi tror att det nya handelsområdet blir en positiv del i Karlstads utveckling om allt faller på plats med kommunen och att det kommer innebära ett antal nya arbetstillfällen.

I förra veckan lämnade bolaget in en begäran om planbesked till Karlstads kommun där man vill att det görs en ny detaljplan för marken.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige