Image

Oförändrad prognos för Sagax

Bolag Sagax redovisar en stabil Q3-rapport och prognosen om 2014 års förvaltningsresultat står fast.
Publicerad den 24 Oktober 2014
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Hyresintäkterna ökade med 21 procent under tredje kvartalet till 280 miljoner kronor (231 miljoner kronor under motsvarande period föregående år).

Förvaltningsresultatet ökade med 31 procent till 199 (152) miljoner kronor under kvartalet.

Omvärdering av fastigheter påverkade resultatet med totalt 37 (–63) miljoner kronor.

Omvärdering av räntederivat påverkade resultatet med totalt –96 (30) miljoner kronor.

Periodens resultat efter skatt uppgick till 105 (92) miljoner kronor.
För 2014 beräknas förvaltningsresultatet, det vill säga resultatet före omvärderingar och skatt, med nuvarande fastighetsbestånd och tillkännagivna förvärv och försäljningar uppgå till 670 miljoner kronor. Prognosen tillkännagavs vid avlämnande av delårsrapport för januari-mars 2014.

- Sagax operativa kassaflöde uppgick till 425 miljoner kronor (+32 procent) varav 176 miljoner kronor (+52 procent) under tredje kvartalet. Både förvaltningsrapporten och kassaflöde är de bästa utfallen Sagax hittills kunnat rapportera, skriver David Mindus i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige