Image

Nytt prisrekord vid försäljning på Kungsholmen

Transaktioner Fastigheten Tomten 3 på Kungsholmen såldes för rekordhöga 57 000 kr/kvm.
Publicerad den 20 Maj 2015
Fastigheten Tomten 3 på Kungsholmen såldes för rekordhöga 57 000 kr/kvm Bild: DTZ
Fastigheten Tomten 3 på Kungsholmen såldes för rekordhöga 57 000 kr/kvm

Det är numera glest med rena fastighetsaffärer, då merparten av transaktionerna på fastighetsmarknaden genomförs via aktiebolag. Ett undantag är emellertid fastigheten Tomten 3 på Kungsholmen, som efter tät budgivning, såldes till investerare för rekordhöga 57 000 kr/kvm.

Fastigheten är 570 kvadratmeter stor och rymmer fem lägenheter. Efter ett hembudsförfarande blev dock den slutliga tagaren en bostadsrättsförening. Säljare var ett dödsbo. Sven-Olof Johansson på DTZ företrädde säljaren i affären.

- Det var mycket de låga räntorna och det uteblivna amorteringskravet som möjliggjorde föreningens förvärv. Enbart amorteringskravet hade inneburit en ökad boendekostnad om ca 400 kr/kvm/år, tillägger han.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige