Image

Nytt hotell vid Östermalms Saluhall

Bygg/Arkitektur När Stockholms stad renoverar och utvecklar Östermalms saluhall 2016-2018, byggs också ett hotell i den intilliggande fastigheten på Nybrogatan 27 som kommer att drivas av Hotel Diplomat AB.
Publicerad den 1 Februari 2016

Arbetet med att renovera och utveckla Östermalms saluhall påbörjas fullt ut den 14 april 2016. Då öppnar den tillfälliga saluhallen dit alla handlare flyttar under de två år som projektet pågår. Östermalms saluhall byggdes 1888 och sedan dess har inga större arbeten genomförts invändigt, vilket betyder att saluhallen idag är i stort behov av upprustning.

Det nya hotellet kommer att ligga på Nybrogatan 27 i en fastighet som i dag ägs av Stockholms stad.

Den befintliga passagen från Nybrogatan blir en ny gatuentré till fastigheten, som leder besökaren vidare in till två överglasade innergårdar med omgivande restaurangverksamhet.

Från Nybrogatan, genom gården i hotellet, skapas en publik förbindelse till Östermalms saluhall. Genom det öppna flödet mellan fastigheterna blir de en sammanhängande enhet och hotellet uppfattas som en del av saluhallen. Hotellets inre torg blir en välkomnande mötesplats för såväl förbipasserande som för besökare till saluhallen.

– Det känns både naturligt och spännande att få vara med och skapa en ny och attraktiv mötesplats i ett område där vi som familj har drivit hotell- och restaurangverksamhet i fyra generationer. Här öppnar vi ett modernt hotell som kommer att sitta ihop med Östermalms Saluhall, och som kommer att ha restauranger, matbar och egen deli. Läget, utbudet och miljön kommer att locka både nationella och internationella gäster till hotellet och kunder till saluhallen. Upprustningen av hela kvarteret runt Östermalmstorg känns attraktivt för oss och Hotel Diplomat ser möjligheten att skapa en lillasyster i ett växande Stockholm, säger Anna Cappelen, ordförande och delägare i Hotel Diplomat AB.

Jan Valeskog (S), ordförande i fastighetsnämnden säger:
– Vi är väldigt glada över samarbetet med Hotel Diplomat. Hotel Diplomat har presenterat ett koncept som kommer komplettera och stärka Östermalms saluhall som handelsplats. Hotellet kommer att ha starkt fokus på mat- och matupplevelser och precis som Östermalms saluhall förknippas de med en lång tradition, hög kvalitet, god service och expertkunnande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige