Image

Nytt generalkonsultuppdrag för Projektengagemang

Bolag Botkyrka kommun har tecknat ramavtal med teknikkonsultkoncernen Projektengagemang. Ordern innebär att Projektengagemang blir kommunens prioriterade partner vid byggprojektering, ett helhetsåtagande som avser all teknisk projektering för både om- och nybyggnation. Den totala byggvolymen för Botkyrka kommun bedöms uppgå till cirka en miljard kronor per år.
Publicerad den 14 Februari 2017

Ramavtalet som benämns ”Generalkonsult Fastighet” innebär att Projektengagemang är Botkyrka kommuns förvalda partner vid behov av byggnadsprojektering. Projektengagemang är rangordnade som den första av tre antagna konsultföretag där de efterföljande är Sweco och WSP. Orden omfattar även miljö och energirelaterade frågor såsom inventering av miljörisker samt projektering av framtida solcellsanläggningar.

– Botkyrka kommun har tidigare upphandlat konsulter för varje disciplin, men har nu av valt ett generalkonsultavtal. Vår förhoppning är att ett generalkonsultavtal ska leda till bättre kontroll vad gäller både tid och kostnad vid genomförande av komplexa projektuppdrag, samt en tydligare samverkan mellan leverantör och beställare, säger Lars Cha, byggchef på Botkyrka kommun.

– Det är otroligt kul att vi fått förtroendet som Botkyrka kommuns generalkonsult. Vårt mål är alltid att kunna erbjuda våra kunder fullständiga lösningar inom alla våra verksamhetsområden. Detta visar att vårt utbud av helhetslösningar är uppskattat och konkurrenskraftigt, säger Patric Kjellin, affärsområdeschef projektledning, Projektengagemang.

Den totala byggvolymen för Botkyrka kommun bedöms vara cirka en miljard per år, det finns dock ingen garanterad volym för projektering. Avtalet började gälla från och med den första december 2016 och har tecknats för en tidsperiod på två år med möjlighet till förlängning.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige