Image
Nystartade Betonmast har fått sina två första uppdrag, bland annat byggnationen av Torshallen.
Nystartade Betonmast har fått sina två första uppdrag, bland annat byggnationen av Torshallen. Bild: Enter Arkitektur

Nystartade Betonmasts första uppdrag

Bygg/Arkitektur Det nystartade entreprenadbolaget Betonmast har fått sina två första uppdrag värda tillsammans cirka 94 miljoner kronor.
Publicerad den 12 November 2014
Virveltorget. Bild: Abako Arkitektkontor
Virveltorget. Torshallen. Bild: Enter Arkitektur
Torshallen.

Betonmast har fått i uppdrag av Balder att göra en om- och tillbyggnad av en fastighet vid Virveltorget i Göteborg. Fastigheten är idag en kontorsfastighet i fem plan.

Byggnaden skall byggas på med en indragen takvåning och hela fastigheten skall byggas om till bostäder. Totalt antal lägenheter som skall byggas uppgår till 49 och sammantagen bta är cirka 4 900 kvadratmeter. Huset kommer kompletteras med loftgångar, balkonger och nya fasader.

Byggstart är planerad till mars 2015 och färdigställande till februari 2016 och kontraktet är värt cirka 44 miljoner kronor.

Dessutom har man fått i uppdrag att bygga Torslandas nya Multisporthall, Torshallen. Beställare är Idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborg stad.

Betonmast AB är dotterbolag till norska Betonmast AS.

Byggnadsarea är cirka 4 100 kvadratmeter BTA-yta. Hallen blir fullstor, cirka 1 500 kvadratmeter och delbar i tre delar av vilka en är specialutrustad för gymnastik.

Förutom sedvanliga stödfunktioner rymmer hallen åskådarplatser för cirka 200 personer, ett gym, lektions- och danssal samt ett café.

Byggstart är omgående med ett färdigställande till december 2015 och kontraktet är värt cirka 50 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige