Nystart för Foppahotellet

Bild: SandellSandberg


Publicerad den 30 Mars 2011

Bygg Nu är det klart att det blir NCC som får bygga Lerstenens och Forspros hotell med 130 rum i Örnsköldsvik. Hotellet kommer att drivas av Elite Hotels och är ritat av Thomas Sandell. Behov av fler hotellrum i staden ligger bakom satsningen. Uppdragsgivare är Lerstenen Hotellfastigheter.

Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg. Bild: SandellSandberg
Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg.

I går undertecknade Lerstenens vd, Forspros ägare, Elite Hotels vd och NCC Constructions affärschef kontrakten för ett nytt hotell i Örnsköldsvik. Det skedde vid en pressvisning i hamnen där hotellet ska byggas. Även arkitekt Thomas Sandell var på plats liksom Ö-viks ordförande i kommunstyrelsen.

NCC bygger hotellet i 13 våningar och det blir därmed stadens högsta byggnad. Den översta våningen får sviter, andra våningen konferenslokaler och i bottenplan öppnar puben Bishop´s Arms med terrass mot havet. Fasaden går i svarta och grå kulörer med inslag av rött.

Örnsköldsviks nya storhotell blir också mycket energisnålt.
– Vi bygger ett energieffektivt hotell med en beräknad energianvändning på cirka 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är ungefär40 procent lägre än energinormen för hotell. Vi gjuter också en betongstomme på plats som bland annat ger en tät konstruktion och många andra fördelar. Det är jätteroligt att vi nu får bygga hotellet, säger Benny Selberg, affärschef, NCC Construction region Norrland.

– I flera år har vi tillsammans med Kent och Peter Forsberg planerat för ett hotell Ö-vik. Nu har vi äntligen hittat rätt former och samarbetspartners för att kunna förverkliga detta. NCC har varit en stor tillgång i arbetet att få bra ekonomi i produktionen och driften, säger Lars Sällström, vd för Lerstenen.

NCC:s arbete startar i maj och beräknas vara klart i januari 2013. Totalt sysselsätts omkring 85 personer. Elite Hotel planerar att öppna i februari 2013.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Diös köper för 653 miljoner

Transaktioner Diös köper fem fastigheter om cirka 51 000 kvadratmeter i centrala Skellefteå för 653 miljoner kronor.


Leif Øie.

Ny vd för Link-koncernen

Karriär Leif Øie har tillsatts som ny vd för Link-koncernen. Han tillträder den 1 januari 2016 och kommer att ha ett övergripande ansvar för hela koncernen, med placering i Oslo.


Annons Image
Image

Transaktionsmarknaden på väg mot nya rekordnivåer

Sverige Under tredje kvartalet omsattes fastigheter för cirka 36 miljarder kronor, enligt Savills. Det motsvarar en ökning med hela 43 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Därmed har fastigheter för 102 miljarder kronor omsatts hittills under 2015. Jämfört med de tre första kvartalen 2014 är årets volym 11 procent högre, vilket innebär att transaktionsmarknaden kan nå nya rekordnivåer om det fjärde kvartalet ligger i nivå med fjolåret.


Daniel Hummel ny vd för Fastator

Karriär Daniel Hummel kommer närmast från Swedbank där han de senaste två åren har varit Head of Strategy för Swedbank Markets.


Annons
Image

Sagax köper tomställt i Sollentuna

Transaktioner Sagax har köpt en vakant fastighet i Sollentuna för 85 miljoner kronor. Bolaget har dessutom sålt fyra fastigheter för 67 miljoner kronor.


Akelius vill sälja i Norrland

Bolag Akelius planerar att sälja 1 700 lägenheter i Haparanda, Umeå och Östersund.


Standard Life väljer uthyrningskonsult för Länna

Bolag Standard Life köpte nyligen Länna Köpcentrum. Nu har de valt uthyrningskonsult.


Annons
Image

Magnentus hyr till EY och Holistic

Uthyrning Magnentus genomför två uthyrningar i kvarteret Tullhuset i centrala Norrköping, till EY och Holistic Sweden, som hyr 800-900 kvadratmeter vardera.


Ny vd för Alebyggen

Karriär Johan Redlund, 37 år, blir ny vd för AB Alebyggen, som är det kommunägda bostadsföretaget i Ale kommun. Han tillträder som vd den 1 mars 2016.


Konstnärligt Campus i Umeå.

Campus X utreder studentbostäder

Bygg/Arkitektur Campus X i Umeå, som Wallenberg Foundation och Balticgruppen bildade i somras, utreder möjligheterna att bygga 800 till 1 000 små lägenheter, alternativt studentrum i universitetsnära lägen, på Konstnärligt Campus i Umeå.


Annons
Image

Sveriges första Lego store till Mall of Scandinavia

Uthyrning Sveriges första Lego Store öppnar i samband med Mall of Scandinavias invigning i november. Det är Legogruppens andra butik i Norden.


Nya studentbostäder byggs i Danderyd

Bostäder Under nästan två år har Studentbacken AB arbetat med att utveckla en ny detaljplan för studentbostäder på fastigheten Suttung 5 i Danderyds kommun.


JM bygger med trådlöst ljud i badrummet

Bygg/Arkitektur I JM:s första bostadskvarter i Södra centrum i Göteborg tar bolaget ett nytt steg mot att anpassa boendet till hushållens levnadsvanor, med funktioner som trådlös ljudanläggning i badrum, lägenhetsförråd bredvid bostaden och låsbara cykelboxar.


Annons
Image

Diös tar nytt handelskoncept till Sundsvall

Uthyrning Diös har tecknat ett femårigt hyreskontrakt med en möbel- och konfektionsbutik i Stenstan, Sundsvall. Kontraktsvärdet är tre miljoner kronor.


Peab bygger äldreboende i Hallstahammar

Bygg/Arkitektur Beställare är Hallstahammars kommun och kontraktssumman uppgår till 195 miljoner kronor.