Nystart för Foppahotellet

Bild: SandellSandberg


Publicerad den 30 Mars 2011

Bygg Nu är det klart att det blir NCC som får bygga Lerstenens och Forspros hotell med 130 rum i Örnsköldsvik. Hotellet kommer att drivas av Elite Hotels och är ritat av Thomas Sandell. Behov av fler hotellrum i staden ligger bakom satsningen. Uppdragsgivare är Lerstenen Hotellfastigheter.

Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg. Bild: SandellSandberg
Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg.

I går undertecknade Lerstenens vd, Forspros ägare, Elite Hotels vd och NCC Constructions affärschef kontrakten för ett nytt hotell i Örnsköldsvik. Det skedde vid en pressvisning i hamnen där hotellet ska byggas. Även arkitekt Thomas Sandell var på plats liksom Ö-viks ordförande i kommunstyrelsen.

NCC bygger hotellet i 13 våningar och det blir därmed stadens högsta byggnad. Den översta våningen får sviter, andra våningen konferenslokaler och i bottenplan öppnar puben Bishop´s Arms med terrass mot havet. Fasaden går i svarta och grå kulörer med inslag av rött.

Örnsköldsviks nya storhotell blir också mycket energisnålt.
– Vi bygger ett energieffektivt hotell med en beräknad energianvändning på cirka 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är ungefär40 procent lägre än energinormen för hotell. Vi gjuter också en betongstomme på plats som bland annat ger en tät konstruktion och många andra fördelar. Det är jätteroligt att vi nu får bygga hotellet, säger Benny Selberg, affärschef, NCC Construction region Norrland.

– I flera år har vi tillsammans med Kent och Peter Forsberg planerat för ett hotell Ö-vik. Nu har vi äntligen hittat rätt former och samarbetspartners för att kunna förverkliga detta. NCC har varit en stor tillgång i arbetet att få bra ekonomi i produktionen och driften, säger Lars Sällström, vd för Lerstenen.

NCC:s arbete startar i maj och beräknas vara klart i januari 2013. Totalt sysselsätts omkring 85 personer. Elite Hotel planerar att öppna i februari 2013.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till Union Investment Real Estate GmbH.

Fabege miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till en internationell investerare.


Vasakronan klart över 100 miljarder

Bolag Vasakronan passerar i bokslutskommunikén 100 miljarder kronor i fastighetsvärde. Värdet är nu uppe i nästan 104 miljarder kronor och årsresultatet för 2015 blev det högsta hittills – nästan elva miljarder kronor.


Annons
Image

Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Se bilderna från Värmekyrkan här

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland På torsdagen genomfördes Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland i Värmekyrkan, Louis de Geer, Norrköping.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Sven-Olof Johansson och Alexandra Pascalidou.

Sven-Olof Johansson om det amerikanska hotet

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Sven-Olof Johansson tror på en inbromsning i den amerikanska ekonomin i vår, och nya åtgärdsprogram med kvantitativa lättnader från Federal Reserve.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Moderatorn Alexandra Pascalidou och EY:s Ingemar Rindstig.

Rindstig: Hejdlöst mycket pengar på väg in i fastigheter

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland EY:s Ingemar Rindstig menar att det globala pensionskapitalet kommer att öka sina allokeringar gentemot fastigheter enormt mycket de kommande åren.


Annons
Image

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Vilka faktorer styr bostadsbyggandet?

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Visst, byggandet ökar om planprocesserna effektiviseras.
Men det är helt andra faktorer som styr bostadsbyggandet, enligt Ted Lindqvist på Evidens.


Serneke rekryterar två i Stockholm

Bolag Serneke fortsätter sin expansion i Stockholm med rekryteringen av två nyckelpositioner, med ett förflutet från Skanska och NAI Svefa, till affärsområde projektutveckling.


Fabege: Värdetillväxt gav rekordresultat

Bolag Fabege redovisar ett resultat efter skatt om nästan 20 kronor per aktie.


Annons
Image

Veidekke bygger för Magnolia i Limhamn

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Syd har fått i uppdrag av Magnolia Bostad att bygga 279 hyresrätter i Limhamn. Projektet är en totalentreprenad med en ordersumma på 283 miljoner.


Diös rekryterar retailchef

Bolag I mars tillträder Gabriel Larsson den nyinrättade tjänsten som retailchef. Han kommer närmast från NRF Fastigheter och rollen som regionchef.


Norrporten moderniserar åt Försäkringskassan i Luleå

Uthyrning Försäkringskassan i Luleå förlänger sitt hyresavtal med Norrporten i ytterligare sex år och flyttar samtidigt sitt servicekontor från Timmermansgatan till Strand Galleria i direkt anslutning till övriga medarbetarna i kvarteret Strutsen.


Annons
Image

River Island till Pub-huset

Uthyrning Den nya flagship-butiken kommer att öppna på Drottninggatan 72 vilket är adressen för det anrika Pub-huset som just nu byggs om. Invigningen av butiken sker i augusti 2016.


Tobin väljer Utopia Arkitekter i Nacka

Bygg/Arkitektur Tobin Properties AB har avslutat upphandlingen av arkitekt för tredje etappen av bostadsprojektet Tollare i Nacka.


Property Partner får uppdrag av Regio

Bolag Property Partner får i uppdrag att ansvara för den tekniska förvaltningen av de fastigheter i Uppsala och Södertälje som förvärvats av Regio (som ägs av Sveafastigheter och AP3). Uppdraget omfattar cirka 40 000 kvadratmeter kontors- och handelsfastigheter.


Annons
Image

Europas största frisörkedja till Sundbyberg

Uthyrning M Room, Europas största frisörkedja för män, har salonger i städer som Berlin, Miami och Seattle. Nu öppnar företaget sin första salong i Sverige, i Förvaltarens lokaler på Landsvägen 62 i Sundbyberg.