Nystart för Foppahotellet

Bild: SandellSandberg


Publicerad den 30 Mars 2011

Bygg Nu är det klart att det blir NCC som får bygga Lerstenens och Forspros hotell med 130 rum i Örnsköldsvik. Hotellet kommer att drivas av Elite Hotels och är ritat av Thomas Sandell. Behov av fler hotellrum i staden ligger bakom satsningen. Uppdragsgivare är Lerstenen Hotellfastigheter.

Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg. Bild: SandellSandberg
Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg.

I går undertecknade Lerstenens vd, Forspros ägare, Elite Hotels vd och NCC Constructions affärschef kontrakten för ett nytt hotell i Örnsköldsvik. Det skedde vid en pressvisning i hamnen där hotellet ska byggas. Även arkitekt Thomas Sandell var på plats liksom Ö-viks ordförande i kommunstyrelsen.

NCC bygger hotellet i 13 våningar och det blir därmed stadens högsta byggnad. Den översta våningen får sviter, andra våningen konferenslokaler och i bottenplan öppnar puben Bishop´s Arms med terrass mot havet. Fasaden går i svarta och grå kulörer med inslag av rött.

Örnsköldsviks nya storhotell blir också mycket energisnålt.
– Vi bygger ett energieffektivt hotell med en beräknad energianvändning på cirka 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är ungefär40 procent lägre än energinormen för hotell. Vi gjuter också en betongstomme på plats som bland annat ger en tät konstruktion och många andra fördelar. Det är jätteroligt att vi nu får bygga hotellet, säger Benny Selberg, affärschef, NCC Construction region Norrland.

– I flera år har vi tillsammans med Kent och Peter Forsberg planerat för ett hotell Ö-vik. Nu har vi äntligen hittat rätt former och samarbetspartners för att kunna förverkliga detta. NCC har varit en stor tillgång i arbetet att få bra ekonomi i produktionen och driften, säger Lars Sällström, vd för Lerstenen.

NCC:s arbete startar i maj och beräknas vara klart i januari 2013. Totalt sysselsätts omkring 85 personer. Elite Hotel planerar att öppna i februari 2013.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Hon blir ny vd för Humlegården

Karriär Per-Arne Rudbert lämnar Humlegården efter 17 år. Hans efterträdare på vd-posten är nu utsedd.


Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan – i dag stänger anmälan!

Fastighetskvinnan Annika Winsth, Biljana Pehrsson, Johanna Frelin, Emma Jonsteg, Reinhold Lennebo, Ulrika Francke, Anders Lago, Lena Apler, Peter Wågström, Eva Halvarsson, Kerstin Hessius och Carolina Neurath. Det är några av de medverkande på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm på torsdag. I dag har du sista chansen att anmäla dig.Annons Image

Nordic PM säljs till Fastator

Transaktioner 100 procent av aktierna i Nordic PM säljs till Fastator för 14 miljoner kronor.


Kungsleden i flera uthyrningar i Västerås

Uthyrning Kungsleden har tecknat hyresavtal med tre olika hyresgäster i Västerås om totalt cirka 5 400 kvadratmeter.


Prime Living bygger – hyr ut till Göteborgs stad

Bygg/Arkitektur Prime Living har tecknat en avsiktsförklaring med Göteborgs stad. Prime Living uppför 400 lägenheter som hyrs ut till Göteborgs stad.Lokalmarknadsdagen

”Det är en jättebra exponeringsmöjlighet”

Lokalmarknadsdagen Om en dryg vecka, den 5 september, är det dags för Lokalmarknadsdagen på Posthotellet i Göteborg.
Här berättar Mikael Hasselberg på Novi Real Estate varför han tycker det är viktigt att de är partners.


Caroline Fellenius-Omnell får topposition på Skanska

Karriär Caroline Fellenius-Omnell har utsetts till Executive Vice President General Counsel på Skanska och tar plats i koncernledningen.


Agora tar in 160 miljoner i företrädesemission

Ekonomi/Finansiering Agora genomför en företrädesemission för att delfinansiera förvärvet av två handelsfastigheter i Västerås.Hufvudstaden hyr ut till bageri i Femman

Uthyrning I september öppnar hantverksbageriet Gateau i Femman i Nordstan.


Specialfastigheter emitterar obligationslån

Ekonomi/Finansiering Specialfastigheter lånar 300 miljoner kronor på obligationsmarknaden under sitt MTN-program.


Patriam rekryterar controller

Karriär Patriam förstärker bolaget med rekryteringen av controllern Jonas Törnqvist.Amasten emitterar ytterligare obligationslån

Ekonomi/Finansiering Amasten har beslutat att emittera ytterligare obligationer – inom ramen för bolagets befintliga obligationsvillkor – för 175 miljoner kronor.


Nya SFF emitterar grönt

Ekonomi/Finansiering Nya SFF har emitterat gröna säkerställda obligationer om 460 miljoner kronor.


Fastighetskvinnan
Samira Mchaiter, Sima Ghaemi och Anna Wingqvist är finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna.

Här är de tre finalisterna

Fastighetskvinnan I morgon stängs anmälan till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 1 september, där prisutdelningen för Årets Unga Fastighetskvinna äger rum.
Under tre dagar har vi presenterat finalisterna. Sist ut: En 27-årig affärsutvecklare som vill inspirera unga kvinnor till att ge sig in i fastighetsbranschen och vara en förebild som visar att man kan komma långt, oavsett bakgrund.Stenvalvet fyller upp efter Länsstyrelsen

Uthyrning Stenvalvet hyr ut 4 000 kvadratmeter i Länsstyrelsens lokaler i Kalmar. Därmed är vakansen efter Länsstyrelsen i stort sett fylld.