Nystart för Foppahotellet

Bild: SandellSandberg


Publicerad den 30 Mars 2011

Bygg Nu är det klart att det blir NCC som får bygga Lerstenens och Forspros hotell med 130 rum i Örnsköldsvik. Hotellet kommer att drivas av Elite Hotels och är ritat av Thomas Sandell. Behov av fler hotellrum i staden ligger bakom satsningen. Uppdragsgivare är Lerstenen Hotellfastigheter.

Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg. Bild: SandellSandberg
Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg.

I går undertecknade Lerstenens vd, Forspros ägare, Elite Hotels vd och NCC Constructions affärschef kontrakten för ett nytt hotell i Örnsköldsvik. Det skedde vid en pressvisning i hamnen där hotellet ska byggas. Även arkitekt Thomas Sandell var på plats liksom Ö-viks ordförande i kommunstyrelsen.

NCC bygger hotellet i 13 våningar och det blir därmed stadens högsta byggnad. Den översta våningen får sviter, andra våningen konferenslokaler och i bottenplan öppnar puben Bishop´s Arms med terrass mot havet. Fasaden går i svarta och grå kulörer med inslag av rött.

Örnsköldsviks nya storhotell blir också mycket energisnålt.
– Vi bygger ett energieffektivt hotell med en beräknad energianvändning på cirka 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är ungefär40 procent lägre än energinormen för hotell. Vi gjuter också en betongstomme på plats som bland annat ger en tät konstruktion och många andra fördelar. Det är jätteroligt att vi nu får bygga hotellet, säger Benny Selberg, affärschef, NCC Construction region Norrland.

– I flera år har vi tillsammans med Kent och Peter Forsberg planerat för ett hotell Ö-vik. Nu har vi äntligen hittat rätt former och samarbetspartners för att kunna förverkliga detta. NCC har varit en stor tillgång i arbetet att få bra ekonomi i produktionen och driften, säger Lars Sällström, vd för Lerstenen.

NCC:s arbete startar i maj och beräknas vara klart i januari 2013. Totalt sysselsätts omkring 85 personer. Elite Hotel planerar att öppna i februari 2013.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Stena Fastigheter köper 1 225 lägenheter av Landskronahem.

Stenas Landskrona-affär klar

Transaktioner Nu är affären mellan Stena Fastigheter och Landskronahem klar. Stena köper 1 225 lägenheter och ett LSS-boende i stadsdelarna Pilängen och Sandvången.
Fastighetsvärdet ligger strax över en miljard kronor.


Fastighetsmarknadsdagen Västerås

Branschens kompetensutmaning – så här lyckas du

Fastighetsmarknadsdagen Västerås Hur ska branschen hantera den gigantiska kompetensbristen? Och hur ska man bli bättre på att rekrytera ur ett mångfalds- och jämställdhetsperspektiv? Svaren levereras på Fastighetsmarknadsdagen Västerås den 18 maj.


Annons
Image

Annons Image
Tesla öppnar en butik i Arkaden i centrala Göteborg.

Tesla öppnar butik i centrala Göteborg

Uthyrning Vasakronan har tecknat hyreskontrakt med elbilstillverkaren Tesla i centrala Göteborg.
CBRE har varit rådgivare till Tesla.


Akademiska Hus: Anitra Steen ny ordförande

Bolag På torsdagen hölls Akademiska Hus årsstämma. Anitra Steen valdes till ny ordförande för bolagets styrelse. Utdelningen fastställdes till 1 290 miljoner kronor, vilket är i linje med ägarens (statens) mål.


2 350 bostäder direktanvisas till Framtidenkoncernen

Bostäder Fastighetsnämnden i Göteborg markanvisar 2 350 bostäder till Framtidenkoncernen.


Annons
Image

Kända namn till Högkullens styrelse

Bolag Till årsstämman den 27 maj föreslås att Per Granath och Kristina Alvendal väljs till nya styrelseledamöter.


Vasakronan uppe i 106 miljarder

Bolag Värdet på Vasakronans fastigheter ökade totalt med 1,8 procent (2,4) under Q1. I Öresund var värdeökningen hela 3,2 procent på grund av sänkta avkastningskrav. I Stockholm ökade värdena med 1,9 procent men då främst beroende på stigande marknadshyror.


Fastpartners nya mål: 700 miljoner

Bolag Fastpartner väntade med att sätta upp nya mål till Q1-rapporten som kom i går: Målet är nu att i slutet av år 2016 uppnå ett på årsbasis rullande förvaltningsresultat om minst 700 miljoner kronor.
I Q1-rapporten uppgår det till cirka 625 miljoner kronor.


Annons
Image

Serneke bygger även den andra etappen i Örgryte Torp åt Bostads AB Poseidon.

Serneke bygger vidare i Örgryte

Bygg/Arkitektur Serneke bygger nu den första etappen i Örgryte Torp i Göteborg för Bostads AB Poseidon. Nu har Serneke fått förtroende att även bygga den andra etappen, omfattande cirka 155 hyresrätter. Orden är värd cirka 285 miljoner kronor.


Ny marknadsområdeschef på Ikano Bostad

Bolag Ikano Bostad växer och har rekryterat Katarina Widén Allansson som marknadsområdeschef för Göteborg.


Brf Fredhäll på Kungsholmen.

Riksbyggen får stort förvaltningsuppdrag i Stockholm

Bolag Brf Fredhäll, med 800 lägenheter och 57 lokaler, har tecknat ett treårigt avtal med Riksbyggen för teknisk förvaltning och drift och skötsel med start den 1 maj.


Annons
Image

Go To Work anställer projektledare

Bolag Go To Work förstärker sitt team och har anställt Andrea Zingmark i rollen som projektledare.


Lidl bygger ny butik i Motala

Bygg/Arkitektur Lidls butik i Motala som brandhärjades under påskhelgen kommer att rivas och ersättas av Lidls nya butikstyp med större ytor, mer glas och bättre energieffektivitet.


Skanska bygger huvudkontor i Tennessee

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Lifeway Christian Resources om att leda byggnationen av deras nya huvudkontor i Tennessee. Kontraktet är värt cirka 590 miljoner kronor.


Annons
Image

Tommy Byggare får bygguppdrag av Balder

Bostäder Tommy Byggare har fått uppdraget av Balder att uppföra 134 hyresrätter i området Kongahälla Västra i Kungälv.