Nystart för Foppahotellet

Bild: SandellSandberg


Publicerad den 30 Mars 2011

Bygg Nu är det klart att det blir NCC som får bygga Lerstenens och Forspros hotell med 130 rum i Örnsköldsvik. Hotellet kommer att drivas av Elite Hotels och är ritat av Thomas Sandell. Behov av fler hotellrum i staden ligger bakom satsningen. Uppdragsgivare är Lerstenen Hotellfastigheter.

Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg. Bild: SandellSandberg
Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg.

I går undertecknade Lerstenens vd, Forspros ägare, Elite Hotels vd och NCC Constructions affärschef kontrakten för ett nytt hotell i Örnsköldsvik. Det skedde vid en pressvisning i hamnen där hotellet ska byggas. Även arkitekt Thomas Sandell var på plats liksom Ö-viks ordförande i kommunstyrelsen.

NCC bygger hotellet i 13 våningar och det blir därmed stadens högsta byggnad. Den översta våningen får sviter, andra våningen konferenslokaler och i bottenplan öppnar puben Bishop´s Arms med terrass mot havet. Fasaden går i svarta och grå kulörer med inslag av rött.

Örnsköldsviks nya storhotell blir också mycket energisnålt.
– Vi bygger ett energieffektivt hotell med en beräknad energianvändning på cirka 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är ungefär40 procent lägre än energinormen för hotell. Vi gjuter också en betongstomme på plats som bland annat ger en tät konstruktion och många andra fördelar. Det är jätteroligt att vi nu får bygga hotellet, säger Benny Selberg, affärschef, NCC Construction region Norrland.

– I flera år har vi tillsammans med Kent och Peter Forsberg planerat för ett hotell Ö-vik. Nu har vi äntligen hittat rätt former och samarbetspartners för att kunna förverkliga detta. NCC har varit en stor tillgång i arbetet att få bra ekonomi i produktionen och driften, säger Lars Sällström, vd för Lerstenen.

NCC:s arbete startar i maj och beräknas vara klart i januari 2013. Totalt sysselsätts omkring 85 personer. Elite Hotel planerar att öppna i februari 2013.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Matias Lindberg lämnar Concent – för SHH

Bolag Har varit vd i drygt en månad – nu lämnar Matias Lindberg Concent efter meningsskiljaktigheter. ”Naturligtvis tråkigt”.


Fastighetsmarknadsdagen Stockholm

Kommunernas jättelika utmaning – nyanländas boende

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Sedan 1 mars i år är samtliga Sveriges kommuner enligt lag skyldiga att tillhandahålla bostäder åt de flyktingar de blir tilldelade. På Fastighetsmarknadsdagen Stockholm görs en stor genomgång av denna högaktuella fråga.


Annons Image
Image

Castellums första renodlingsaffär klar

Transaktioner I samband med Norrportenaffären aviserade Castellum försäljningar om cirka fyra miljarder kronor. Nu är första affären klar – skånska fastigheter med relativt hög vakans som säljs för cirka 900 miljoner kronor.


Fastighetskvinnan

Följ Sima Ghaemis New York-blogg!

Event Prissponsorn Newsec belönade Sima Ghaemi, vinnaren av utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2016, med en resa till fastighetseventet Crew Network Convention i New York.
Nu är hon på plats - och bloggar från resan! I sitt senaste inlägg skriver hon om sina första intryck från mässan - och en trevlig middagsinbjudan.


Lennart Sten ny ordförande för Fastighetsägarna

Bolag Lennart Sten har utsetts till ny ordförande för branschorganisationen Fastighetsägarna Sverige. Han efterträder Anders Rynell som avgår efter 13 år som styrelseordförande.


Ny vd för Lantmännen Fastigheter

Karriär Joachim Haas blir ny vd för Lantmännen fastigheter vid årsskiftet. Han tar över efter Mikael Nicander, som har valt att lämna Lantmännen för att övergå till egen verksamhet.


Wihlborgs bygger ny kontorsbyggnad i Hyllie

Bygg/Arkitektur Strax söder om Hyllie stationstorg planerar Wihlborgs att bygga ett kontorshus med höga miljökrav och trädplanteringar inomhus, som knyter an till den gård med trädgård som tidigare fanns på platsen. Malmö stads tekniska nämnd har gett klartecken till markförsäljningen.


Wihlborgs: Över miljarden i förvaltningsresultat för helåret

Bolag Wihlborgs redovisar ytterligare ett rekordkvartal.
- Vårt förvaltningsresultat för helåret 2016 kommer att landa på över 1 miljard kronor, säger vd Anders Jarl.


Findus huvudkontor flyttar till Malmö

Uthyrning Findus Sverige flyttar sitt huvudkontor från Bjuv till Executive Propertys fastighet vid Hjälmarekajen i centrala Malmö.


Klövern: Fortsatt god resultatutveckling

Bolag Klövern redovisar ett resultat efter skatt på nästan 1,7 miljarder för niomånadersperioden.


Konsultbolaget Set Up expanderar i Malmö

Bolag Set Up har rekryterat två nya medarbetare till kontoret i Malmö.


Fabege: Ökande hyrestillväxt och stigande värden

Bolag Fabeges resultat efter skatt för niomånadersperioden ökade till 4 346 miljoner kronor (2 054), motsvarande 26:28 kronor per aktie (12:42).


John Mattson förstärker sin projektavdelning

Bolag I samband med planer på upp mot 1 000 nya lägenheter fram till 2030 förstärker John Mattson sin projektavdelning med två nya medarbetare.


Jernhusen återköper delar av obligation och nyemitterar

Ekonomi/Finansiering Jernhusen har återköpt delar av en utestående obligation till ett belopp om 100 miljoner kronor. Samtidigt genomfördes en ny obligationsemission om 100 miljoner kronor inom ramarna för företagets Medium Term Note-program.


Willhem och Holgers samarbetar för hållbar byggprocess

Bygg/Arkitektur Willhem har ingått ett långsiktigt samarbete med Holgers Stugmaterial gällande materialleveranser och containerlogistik för bolagets utvecklingskoncept Willhemlyftet. Avsikten med det nya avtalet är att produktionen ska effektiviseras.