Image

Nyréns gör ny stadsplan för Forsåker i Mölndal

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor får i uppdrag av kommunala Mölndala att göra en ny stadsplan för Forsåker, det gamla Papyrusområdet i Mölndal.
Publicerad den 25 April 2014

Området ska förvandlas från äldre industriområde till en stadsmässig del av centrala Mölndal. I Forsåker vill kommunen bygga en tät blandstad med bostäder, handel och arbetsplatser.

Forsåker är en anslående plats med karaktärsfull, äldre industribebyggelse och stort kulturhistoriskt värde. Området har ett strategiskt läge nära Mölndals centrum som är en viktig knutpunkt i Göteborgsregionen. Här har Forsåker stor potential att utvecklas till en spännande blandstadsmiljö med cirka 2 500 nya bostäder, verksamheter, service, kultur och intressanta offentliga rum som lockar både boende och besökare.

Nyréns Arkitektkontor har arbetat med omvandlingar av äldre industrimiljöer i många år och utvecklat ett integrerat arbetssätt där kompetenserna inom stadsbyggnad, arkitektur, landskap, kulturmiljö och hållbarhet samverkar.

Beställare är Mölndala Fastighets AB och arbetet kommer att påbörjas under våren 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige