Image

Nyréns Arkitektkontor utvecklar Medborgarhuset

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor har fått i uppdrag att arbeta med upprustning och utveckling av Medborgarhuset i Stockholm.
Publicerad den 2 Juni 2014
Medborgarhuset. Bild: Nyréns
Medborgarhuset.

Medborgarhuset i Stockholm är kulturhistoriskt värdefull och blåklassad enligt Stockholms stads klassificering. Byggnaden uppfördes 1936-39 för att tillgodose stockholmarnas behov av samlings-och möteslokaler, bibliotek och bad.

Nyréns uppdrag är nu att tillsammans med Fastighetskontoret skapa ett förnyat Medborgarhus som utgår från verksamhetens ursprungliga intentioner men också skapar förutsättningar för att möta vår tids utmaningar med verksamheter för ungdomar, för att förbättra tryggheten i området kring Medborgarplatsen och för att minska brottsligheten i området.

Projektet ska bidra till en hållbar stadsmiljö och är en del i det arbete som pågår med att göra Medborgarplatsen till ett offentligt rum i världsklass.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige