Image

Nybildat Paretobolag köper 140 000 kvadratmeter av Invesco

Transaktioner Bråviken Logistik AB, skapat av Pareto Securities nybildat bolag, har köpt en portfölj med tre logistikfastigheter i Nyköping, Norrköping och Jönköping av Invesco Real Estate. Pareto reste i samband med transaktionen 545 miljoner kronor i eget kapital från nordiska institutionella och privata investerare.
Publicerad den 24 April 2017

Fastigheterna är fullt uthyrda till Nyköpings Kommun, Stadium respektive Aditro Logistics. Bolaget tillträdde fastigheterna den 21 april 2017.

I samband med transaktionen reste Pareto Securities SEK 545 miljoner i eget kapital från nordiska institutionella och privata investerare, på uppdrag av Bråviken Logistik AB. Bolaget förvaltas av Pareto Business Management AB.

- Vi är mycket nöjda med försäljningen till Bråviken Logistik som nya långsiktiga ägare till fastigheterna, säger Joen Siggelin på Scius Partner, lokal samarbetspartner åt Invesco Real Estate i Sverige.

- Det är tre moderna logistikanläggningar och vi har med en aktiv förvaltning kunnat realisera en bra avkastning från fastigheterna. Invesco har en fortsatt positiv syn på den svenska marknaden och har som ambition att genomföra nya förvärv under 2017.

Stefan Gattberg, Head of Corporate Finance på Pareto Securities AB, säger:

- Vi är mycket glada över att ha genomfört den här transaktionen med kvalitativa fastigheter och välkända hyresgäster på långa kontrakt. Beståndet är modernt och uppfyller vår kravprofil gällande kvalité, långsiktighet och starka kassaflöden.

CBRE och Linklaters har varit rådgivare åt Invesco Real Estate och Roschier har varit legal rådgivare åt köparen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige