Image
Willys Hemma och Sushi Yama är de senaste klara hyresgästerna i Torsplan 2. Mer än två tredjedelar av lokalerna är nu uthyrda.
Willys Hemma och Sushi Yama är de senaste klara hyresgästerna i Torsplan 2. Mer än två tredjedelar av lokalerna är nu uthyrda. Bild: NCC

Nya hyresgäster i NCC:s Torsplan

Uthyrning Både Willys Hemma och Sushi Yama har tecknat hyresavtal om 835 respektive 24 kvadratmeter i den andra etappen av Torsplan i nya Hagastaden. Mer än två tredjedelar av lokalerna är nu uthyrda.
Publicerad den 31 Augusti 2015

Inflyttning sker i slutet av 2016.

– Med den tillväxt som sker i området passar läget oss mycket bra. Vår nya butik i Torsplan kommer att bidra till lägre priser på mat i Stockholms innerstad, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Torsplan har en central placering i ett nav som binder samman Vasastaden och Solna. Torsplan etapp två omfattar 22 000 kvadratmeter kontor- och handelsyta. Byggnaden beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir NCC:s andra kommersiella fastighet i Hagastaden.

– Sushi Yama präglas av ett miljötänk i många led. Att flytta in i en fastighet som är miljöcertifierad har flera positiva faktorer. Låg energianvändning, ett sunt inomhusklimat och ett genomgående grönt tänk är några. Att dessa går hand i hand med vad vårt varumärke står för, förenklade vår beslutsprocess, säger Danny Barsoum, marknadsstrateg på Sushi Yama.

Restaurang Toros, SATS, Apcoa och Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, har sedan tidigare valt att etablera sig i den andra etappen i Torsplan. I och med uthyrningen till Willys Hemma och Sushi Yama stärks serviceutbudet ytterligare i Torsplan och Hagastaden.

Fastigheten byggs i Hagastaden – en av Stockholms nya stadsdelar som är under utveckling. Här blandas världsledande forskning och avancerad vård med kontor, bostäder, parkområden och handel.

Torsplan etapp två miljöcertifieras enligt Breeam. Byggnaden blir en av få i världen som uppnår den allra högsta nivån, Breeam Outstanding. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en Green Building. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige