Image

Nya Hotel Kungsträdgården invigt

Bygg/Arkitektur Ombyggnaden av Hotel Kungsträdgården står nu klar. Resultatet är ett exklusivt hotell mitt i centrala Stockholm med 100 individuellt utformade rum.
Publicerad den 30 Mars 2015
Hotel Kungsträdgården invigdes i förra veckan. Bild: Hotel Kungsträdgården
Hotel Kungsträdgården invigdes i förra veckan. Fastigheten som inhyser Hotel Kungsträdgården har anor från 1700-talet. Bild: Hotel Kungsträdgården
Fastigheten som inhyser Hotel Kungsträdgården har anor från 1700-talet.

Byggnaden har anor från 1700-talet och det kulturhistoriska värdet har ställt höga krav på varsamhet genom hela projektet.

Ombyggnaden från kontorsverksamhet till hotell påbörjades 2012 och nu, tre år senare, har hotellet öppnat för sina första gäster. Link arkitektur anlitades för projektet som har präglats av hänsyn till byggnadens antikvariska värden - bärande strukturer och snickerier har bevarats och färgsättningen av interiören har omsorgsfullt tagits fram med utgångspunkt i byggnadens historik.

I förra veckan invigdes hotellet med en festlig tillställning där gästerna fick möjlighet att se de omsorgsfullt utformade hotellrummen – alla individuellt inredda. Rummen har utsikt mot Kungsträdgården och mot den gamla innergården som försetts med ett glastak och nu rymmer en vinterträdgård, hotellets lobby och en ny restaurang.

Bakom projektet står uppdragsansvarig arkitekt Stefan Bergkvist, arkitekterna Henriette Larsson, och Vittorio Randazzo samt inredningsarkitekt Laila Boström.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige