Image

Nya aktörer klara för Kongahälla Shopping

Uthyrning Kongahälla Shopping, som öppnar i Kungälv i mars 2019, har gjort klart med två aktörer inom hem- och fritidsområdet genom tecknandet av avtal med Clas Ohlson och Kjell & Company.
Publicerad den 13 September 2017
Kongahälla Shopping öppnar i mars 2019. Bild: Adapta Fastigheter/R-Studio
Kongahälla Shopping öppnar i mars 2019.

Kongahälla Shopping, som öppnar i Kungälv i mars 2019, har gjort klart med två aktörer inom hem- och fritidsområdet genom tecknandet av avtal med Clas Ohlson och Kjell & Company.

– Vi tror på Kungälv och Kongahälla Shopping. Det är en expansiv region och vi är övertygade om att vi kommer att få en bra framtid här. Vi ser fram emot att möta Kungälvsborna med  personlig service och ett erbjudande som gör vardagen lite enklare, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef på Clas Ohlson.

– I vår strategi ligger att ha butiker på de bästa handelsplatserna och dit räknar vi definitiv Kongahälla Shopping. Vi har i flera år varit intresserade av en etablering i Kungälv men först nu när Kongahälla utvecklas har vi hittat ett butiksläge som passar oss, säger Mikael Dahnelius, vd på Kjell & Company.

Tidigare har Adapta Fastigheter även gjort klart med Elgiganten som hyresgäst i Kongahälla Shopping.

– Vi är glada över att Clas Ohlson och Kjell & Co vill etablera sig hos oss och att de delar vår bild om projektets utmärkta förutsättningar med det geografiska läget och det starka marknadsunderlaget, säger Håkan Olsson, uthyrningschef på Adapta.

Kongahälla Shopping blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över tio år och omfattar cirka 37 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Byggarbetena påbörjades under sommaren 2016 och öppningen av centrat är planerat till mars 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige