Image

Ny vd på Gullringsbo Egendomar

Karriär Sture Kullman har utsetts till ny vd för Gullringsbo Egendomar. Hans Eliasson avgår som vd för bolaget men kvarstår som styrelseordförande.
Publicerad den 15 Oktober 2014
Sture Kullman. Bild: Gullringsbo Egendomar
Sture Kullman.

Sture Kullman har över 30 års erfarenhet av ledande positioner, bland annat som vd och vice vd i såväl livsmedels-industrin som bygg- och fastighetsrörelser och verkstadsindustrin.

Sture Kullman har varit delaktig i koncernens verksamhet sedan 2004 bland annat som rådgivare åt MVB:s vd och sedan 2006 som ledamot i Svenska Hus styrelse. Han är idag involverad i ett flertal av koncernens styrelser och agerar bollplank för såväl ägarna till Gullringsbo Egendomar som chefer i de olika dotterbolagen.

- Med Stures historik inom koncernen krävs ingen introduktion, varken för hans eller medarbetarnas del. Många av dotterbolagens anställda känner Sture och han kan bolagen utan och innan. Sture har lett företag och personer under större delen av sitt liv och jag känner mig därför helt komfortabel med att lämna över vd-posten till honom, säger Gullringsbos grundare och styrelseordförande Hans Eliasson.

Sture Kullman har under de senaste åren framför allt ägnat sig åt styrelseuppdrag, bland annat som ordförande för Brandkonsulten AB och Handbollsförbundets Liganämnd och ledamot i NP3 Fastigheter, samt som ledamot och ordförande i företag inom Gullringsbo-koncernen.

- Familjeföretag är en speciell företeelse i näringslivet och att leda ett sådant är en alldeles särskild utmaning. Dialogen mellan ägare och företagsledning är ideligen pågående och koncernen befinner sig i en ständig utveckling enligt ägarnas tydliga önskemål, säger Sture Kullman.

Inom koncernen finns Svenska Hus som äger och förvaltar fastigheter, MVB, Astor Bygg och MVB Backgården som bedriver byggverksamhet, Forestry som äger mark i Lettland, WHC som hyr ut byggmaskiner och byggställningar, Torslanda Entreprenad som idkar mark- och anläggningsverksamhet och Munkbron Finans som bedriver finansiell leasing av fordon och byggmaskiner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige