Image

Ny vd för Sefab

Karriär Jimmy Hörner har utsetts till ny vd för Sefab Gruppen. Han var tidigare vice vd med ansvar för ekonomi, organisationsutveckling och strategiska frågor.
Publicerad den 17 April 2015

Hörner efterträder Björn Granqvist.

Sefab Gruppen beslutade under 2012 att inleda ett arbete med att bygga upp en organisation för en heltäckande tjänsteportfölj inom teknisk fastighetsförvaltning och med de nyligen vunna uppdragen att sköta den tekniska förvaltningen hos Nacka Forum och Mall of Scandinavia har Sefab Gruppen nu tre viktiga verksamhetsben att stå på - kommersiella fastigheter, bostadsfastigheter och köpcentra. Bland kunderna återfinns bland annat börsnoterade fastighetsbolag, större institutionella fastighetsinvesterare och privata bostadsrättsföreningar.

Nästa steg är att växa inom samtliga verksamhetsben utan att kompromissa om kvaliteten i utförandet. Målet är att fördubbla omsättningen fram till 2019, ett arbete som kommer att ledas av Jimmy Hörner.

- Även om vi kommit långt i vårt arbete att bygga Sveriges bästa tekniska förvaltningsbolag är vi långt ifrån klara. Vi får dagligen bra besked på att vi är på rätt väg genom kommentarer från våra kunder och deras hyresgäster - nu ska vi fortsätta att växa, säger Jimmy Hörner.

Börje Hörner, styrelsens ordförande och bolagets huvudägare ser fram emot fortsatt tillväxt med god lönsamhet.

- Jimmy tillför energi och kunskap om struktur och organisationsutveckling, något som kommer bli viktigt i en bransch som är under konsolidering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige