Image

Ny vd för Mitthem klar

Karriär Lotta Björklund, närmast från Timråbo, blir ny vd för Mitthem i Sundsvall.
Publicerad den 31 Maj 2017
Lotta Björklund. Bild: Mitthem
Lotta Björklund.

Lotta Björklund är 44 år och har sina rötter i Helsingfors i Finland. Efter att ha bott i både Sverige, Finland och Norge landade hon på KTH i Stockholm för studier till civilingenjör. Sedan hon blev klar 1997 har hon jobbat inom olika kommunala bostadsbolag i olika roller, även på Mitthem.

2012 tillträdde Lotta Björklund jobbet som vd för Timråbo och det är den tjänsten hon lämnar för vd-jobbet på Mitthem. Som bosatt på Södermalm i Sundsvall tror Lotta att hon har fördel av att kunna bostadsområdena i kommunen lite grann. Att producera nya lägenheter och ta hand om de äldre fastigheterna ser Björklund som grundbultar i verksamheten.

- Alla har fastigheter från miljonprogrammet och att klara det ekonomiskt är en utmaning, säger Lotta Björklund.

Att även lägga fokus på hållbarhetsfrågor tycker den tillträdande vd:n är en annan viktig del.

- Hållbarhet kan ses ur så många perspektiv där renoveringar givetvis kan vara ett. Ett annat är integration. Det är en viktig fråga eftersom det är en stor kundgrupp för oss och bostadsbolaget är en viktig del av nyanländas integration. Att födas till utanförskap och leva där hela livet mår ingen bra av, varken den enskilde eller samhället, säger hon.

Leif Nilsson, styrelseordförande, säger:
- Vi är mycket nöjda med rekryteringen. Hon kommer tillföra både bredd och kunskap och blir en resurs för bolaget.

Lotta Björklund tillträder sin tjänst senast den 1 december.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige