Image

Ny Tengbom-vd med SVT-bakgrund

Karriär I början av 2016 tillträder Johanna Frelin som ny vd för Tengbom Arkitekter. Hon kommer närmast från Hyper Island och har dessförinnan innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen.
Publicerad den 25 September 2015
Johanna Frelin. Bild: Philipp Gallon/ Studio Gallon
Johanna Frelin.

Johanna Frelin har drivit utvecklings- och förbättringsarbete både på Hyper Island och inom SVT, båda företag i kreativa branscher under snabb och ständig förändring.

Johanna Frelin tilldelades utmärkelsen Årets vd 2013 i kategorin Mindre företag för sin roll på Hyper Island.

Hon tog sin MBA på Stockholms Handelshögskola och har en Degree in Fine Arts från Luther College i USA. Hon sitter i styrelserna för SNS, Studieförbundet Näringsliv och Samhälle och tidskriften Fokus.

- Vi är oerhört glada och stolta över att ha lyckats rekrytera Johanna Frelin till rollen som vd för Tengbom. Johanna är företagsledaren med rätt vision och erfarenhet för att driva den strategiska utvecklingen av Tengbom som ledande arkitektkontor på ett sätt som gagnar såväl kunder som medarbetare, säger Magnus Sjöqvist, styrelseordförande för Tengbom.

- Det ska bli fantastiskt roligt att komma till Tengbom. Jag brinner för utveckling av kreativa organisationer och för samarbete med människor som drivs av ett engagemang och en vilja att skapa förändring. Jag ser fram emot att utveckla Tengboms roll som ledande arkitektkontor tillsammans med alla mina nya kollegor, säger Johanna Frelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige