Image

Ny regionchef i Hyresgästföreningen

Bolag Björn Lindgren är nytillträdd regionchef för Hyresgästföreningen region Sydost. Björn Lindgren tar över styret av regionen, tillsammans med regionordföranden Björn Johansson.
Publicerad den 7 December 2017
Björn Lindgren, till vänster, är ny regionchef i Hyresgästföreningen region Sydost, där Björn Johansson är regionordförande.
Bild: Mia Karlsvärd
Björn Lindgren, till vänster, är ny regionchef i Hyresgästföreningen region Sydost, där Björn Johansson är regionordförande.

Björn Lindgren har lång erfarenhet inom Hyresgästföreningen och kommer närmast från en tjänst som enhetschef för föreningens medlemscenter i Örebro. Där har han lett arbetet att stötta medlemmar över hela landet.

– Det var längesedan jag jobbade i en region och jag ser fram emot att få det perspektivet igen, säger Lindgren.

Hans ansvarsområde inom region Sydost täcker geografiskt länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Blekinge, Kronoberg och Gotland. Inom området har föreningen cirka 100 anställda, drygt 1 000 förtroendevalda och cirka
72 000 medlemmar.

– Jag har hunnit jobba i ett par veckor nu och inser att det är mycket nytt att lära sig och många människor att lära känna. Men det är en mycket stimulerande utmaning, säger Lindgren.

Björn Johansson, regionordförande, har betydligt längre erfarenhet från region Sydost.

– Det ska bli roligt att arbeta tillsammans med Björn Lindgren, som jag känner sedan länge och jag vet att han är en kunnig person och dessutom trevlig. Dessutom är det säkert bra att det kommer någon utifrån som kan se på vår verksamhet med lite nya ögon, säger Johansson.

Björn Lindgren vet redan nu att han kommer att lägga mycket kraft på att Hyresgästföreningen ska komma så nära hyresgästerna som möjligt. Han hoppas att den kontakten ska leda till att fler hyresgäster ska vilja engagera sig i föreningen.

– Ovanpå det måste vi lägga mycket kraft på att lyfta frågor som är viktiga för hyresgäster inför valet 2018, säger Lindgren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige