Image

Ny nordisk capital markets-chef på DTZ

Karriär DTZ har anställt Robert Göthe till en nyinsatt roll som chef för Capital Markets i Norden och Baltikum.
Publicerad den 18 September 2014

- Vi är extremt nöjda med rekryteringen av Robert till DTZ. Vi ser en ökad aktivitet av cross-border-investeringar mellan de nordiska och baltiska länderna och ett ökat intresse för Norden och Baltikum internationellt. Roberts roll kommer att vara att samordna Capital Markets i regionen, säger Agneta Jacobsson, ansvarig för Norden inom DTZ.

DTZ har 12 lokalt väletablerade kontor i Norden & Baltikum och sammanlagt närmare 200 anställda. Inom Capital Markets genomförs årligen ett knappt 100-tal transaktioner.

Robert har tidigare arbetat på investerarsidan inom Niam och Valad Europe, stationerad i Köpenhamn. Han har även arbetat på rådgivningssidan hos Tenzing med bas i Helsingfors respektive Stockholm och har lokal fastighets- och marknadskunskap från samtliga nordiska länder, kombinerad med transaktionserfarenhet.

- Roberts känsla för hur man gör affärer i olika länder är ovärderlig. Internationellt ses Norden ofta som en marknad, men skillnaderna - inte minst i sättet att agera i affärer och ta beslut - skiljer sig markant. Våra lokalt starka kontor tillsammans med Roberts kunskaper, kommer att bli till stor nytta för våra kunder, säger Agneta Jacobsson.

- Eftersom jag i grunden tänker nordiskt och gillar kundkontakter, affärer och roliga utmaningar kunde jag inte fått ett roligare jobb. DTZ:s starka lokala förankring, stora internationella nätverk - i kombination med en spännande global utvecklingsfas - gör att det är rätt bolag att gå in i, säger Robert Göthe.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige