Image

Ny förhandlingschef hos Fastighetsägarna GFR

Karriär Den 1 november börjar Henrik Loveby på en ny tjänst som förhandlingschef på Fastighetsägarna GFR. Han får därmed det övergripande ansvaret i hyresförhandlingarna för 140 000 lägenheter.
Publicerad den 21 Oktober 2014
Henrik Loveby. Bild: Fastighetsägarna
Henrik Loveby.

Henrik Loveby har de senaste nio åren arbetat som vd och styrelseordförande för medlemsorganisationen Sveriges Fiskares Riksförbund.

- Henrik är en erfaren förhandlare och meriterad ledare. Han har en djup förståelse för hur en medlemsorganisation fungerar. Han har under sina år som vd nått väldigt goda resultat i sitt opinionsbildande arbete. Bland annat har han fått gehör för en moderniserad fiskelag som riksdagen beslutade om i juni, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR.

Henrik Loveby är jurist och har också under flera år arbetat vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska Unionen i Bryssel och som departementssekreterare inom Regeringskansliet.

- Dessa erfarenheter gör att han blir en stor tillgång i vårt arbete att framföra våra förslag på nödvändiga lagändringar gällande hyresregleringen. Henrik är en mycket skicklig jurist. Han är också väldigt van vid att både befinna sig i en förhandlingssituation och leda arbetsgrupper med motstående intressen, säger Lars Stjernfelt.

Henrik Loveby tillträder sin nya tjänst den 1 november. Han kommer att arbeta med den övergripande strategin i hyresförhandlingarna, företräda Fastighetsägarnas GFR:s medlemmar i förhandlingar med Hyresgästföreningen och ha personalansvar för ett femtontal fastighetskonsulter.

- Det är en nyinsatt tjänst och ett fantastiskt roligt uppdrag. Vi befinner vi oss i en tid som är politiskt spännande. Hur vi utvecklar vårt samhälle i stort har mycket att göra mycket med hur bostadsmarknaden fungerar. Att utveckla bostadsmarknaden är ett arbete som jag ser fram emot att få vara en del av, säger Henrik Loveby, som kommer att ha sitt kontor i Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige