Image

Ny delägare till Lindahl

Bolag Lindahl rekryterar toppkraft inom dataskydd.
Publicerad den 21 April 2017

Caroline Olstedt Carlström, en av landets absolut ledande auktoriteter inom dataskydd, börjar som delägare på Advokatfirman Lindahl den 19 maj 2017. Rekryteringen är ett led i Lindahls ambition att vara ett nordiskt center för alla typer av integritets- och dataskyddsfrågor.

Strategisk, laglig och säker hantering av data och personuppgifter blir varje år allt viktigare för företags konkurrenskraft. Värdet av data och personuppgifter ökar ständigt och samtidigt förstärks lagstiftningen inom området kraftigt, inte minst genom EU:s dataskyddsförordning (GDPR), som börjar tillämpas den 25 maj 2018.

Advokatfirman Lindahl är redan i dag en ledande rådgivare inom dataskydd. I och med rekryteringen av Caroline Olstedt Carlström förstärker byrån sitt erbjudande ytterligare.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få börja arbeta med Caroline. Hon har i många år varit den ledande svenska auktoriteten inom området. Med Caroline i teamet kan Lindahls klienter fortsätta känna trygghet i att de har tillgång till branschens bästa expertis, säger Malcolm Wiberg, verkställande delägare på Lindahls kontor i Stockholm, som nu blir Carolines nya arbetsplats.

Caroline Olstedt Carlström kommer närmast från en tjänst som Vice President Privacy på betaltjänstföretaget Klarna. Hon är ordförande i Forum för Dataskydd, har suttit med som expert i dataskyddsutredningen och är också aktiv ibland annat IAPP, International Association of Privacy Professionals.

Caroline Olstedt Carlström har utsetts till och kommer att fortsätta vara verksam som Data Protection Officer (dataskyddsombud) på Klarna. Samtidigt utökas det redan existerande samarbetet mellan Klarna och Lindahl med syftet att förstärka Klarnas arbete med integritets- och dataskyddsfrågor och underlätta implementeringen av den nya dataskyddsförordningen.

– Jag har haft fantastiska år på Klarna, men känner mig nu redo för nästa steg. Dataskyddsfrågor behöver hamna i ännu starkare fokus på agendan hos många svenska företag och i det svenska samhället i stort. Här finns också fantastiska möjligheter att tillföra strategiskt viktiga värden, om man hanterar området rätt. Lindahl utgör en fantastisk plattform för att få bedriva detta viktiga arbete, säger Caroline Olstedt Carlström.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige