Image

NP3 köper fastighetsportfölj för 435 miljoner

Transaktioner NP3 Fastigheter köper hela fastighetsbolaget AB Klar-Invests portfölj om 20 fastigheter i Luleå, Piteå, Umeå, Gävle och Skellefteå. Hyresvärdet uppgår till nära 50 miljoner kronor årligen.
Publicerad den 16 April 2015

Fastighetsportföljen omfattar sammanlagt 58 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Den genomsnittliga återstående löptiden för de befintliga hyresavtalen uppgår till cirka 3 år.

Förvärvet stärker flera av NP3:s marknadsområden men i synnerhet marknadsområde Luleå som växer med 43 623 kvadratmeter fördelat på 15 fastigheter i Luleå och Piteå. Köpet innebär att marknadsområde Luleå passerat 100 000 kvadratmeter i uthyrningsbar yta som NP3 har som mål för varje marknadsområde för att nå effektivitet i förvaltningen och uppnå hög marknadsnärvaro. Övriga fastigheter i köpet ligger i Umeå, Gävle och Skellefteå. De största hyresgästerna är Axfood (Willys), Pilkington och Rusta.

I och med förvärvet av AB Klar-Invest stärker NP3 sin förvaltningsorganisation i Norrbotten med en teknisk förvaltare och en affärsansvarig för marknadsområde Luleå.

- Vi har köpt en portfölj med väletablerade fastigheter med god uthyrningsgrad som vi tror kommer att kunna förbättras ytterligare. Glädjande är även att affären stärker vår organisation med två medföljande förvaltare. Vi välkomnar dem på samma sätt som vi välkomnar våra drygt 80 nya hyresgäster som förvärvet för med sig, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige