Image
Fornebu utanför Oslo tog hem två priser på Breeam Awards i London.
Fornebu utanför Oslo tog hem två priser på Breeam Awards i London. Bild: KLP

Norskt köpcentrum dubbelt prisat på Breeam Awards

Event Det norska köpcentrumet Fornebu prisades dubbelt på Breeam Awards i London i går. Dels vann man klassen Breeam Retail New Construction och dels publikpriset Your Breeam.
Publicerad den 5 Mars 2015

- Detta var otroligt kul. Vi som har levt med det här projektet i flera år vet ju vilka kvaliteter projektet har och hur mycket arbete som ligger bakom. Då är det självklart extra trevligt att även andra har fått upp ögonen för dess kvaliteter, säger Harald Augestad som har varit ägaren KLP Eiendoms projektledare genom hela plan- och byggprocessen.

Fornebu har en handelsyta på cirka 25 000 kvadratmeter och öppnade 14 oktober 2014.

AMB Arkitekter gjorde de första skisserna till projektet 2009 och har tillsammans med totalentreprenören Skanska spelat en viktig roll i förverkligandet av det nya centrumet på Fornebulandet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige