Image

Norrporten avslutar starkt

Bolag 2015 blev det starkaste året i Norrportens historia. - Jag vill i detta sammanhang rikta ett stort tack till alla medarbetare, kunder och leverantörer som under många år bidragit till att bygga Norrporten till det ledande företag det är idag. Det är framförallt med en känsla av stolthet vi överlämnar detta framgångsrika företagsbygge till Castellums fortsatta förvaltning och utveckling, säger Jörgen Lundgren, vd för Norrporten.
Publicerad den 12 Maj 2016
Jörgen Lundgren. Bild: Norrporten
Jörgen Lundgren.

Förvaltningsresultatet ökade med 56 procent jämfört med året innan.

2015 års resultat efter skatt uppgick till 1 630 miljoner kronor jämfört med 680 miljoner kronor året innan.

Hyresintäkterna uppgick till 1 891 miljoner kronor (1 860), en ökning med 1,7 procent. Hyresintäkterna för jämförbart bestånd ökade med 3,3 procent.
Driftsöverskottet ökade till 1 277 miljoner kronor (1 235). Överskottsgraden uppgick till 67,5 procent (66,4).

Förvaltningsresultatet uppgick till 949 miljoner kronor (605). Ökningen förklaras främst med minskade räntekostnader samt att föregående år belastas med -194 miljoner kronor avseende realiserade förluster på statsterminer.

Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick till 25 751 miljoner kronor (26 129 vid årsskiftet), en minskning med -378 miljoner kronor. Nedgången av fastighetsvärdet förklaras främst av avyttrade av fastigheter i Hamburg.

Den orealiserade värdeförändringen uppgick till 998 miljoner kronor vilket motsvarar 3,8 procent.

Uthyrningsgraden ökade till 95,3 procent (94,3)

Årets resultat efter skatt uppgick till 1 630 miljoner kronor (680), motsvarande 448 kronor (187) per aktie.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige