Image

Nordic Choice får driva nytt hotell i Mölndal

Bolag Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel har valts att driva Husvärdens nya hotell som uppförs i 21 våningar i Mölndal. Hotellet beräknas öppna i februari 2021.
Publicerad den 29 Juni 2017
Nya Quality Hotel i Mölndal. Bild: Krook & Tjäder
Nya Quality Hotel i Mölndal.

Hotellbyggnaden ska byggas i området Krokslätts Fabriker, med närhet till Liseberg och Svenska Mässan.

– Jag älskar allt som startar upp, allt som är nytt och framförallt så älskar jag att starta upp hotell på helt nya destinationer. Jag har länge haft ögonen på Mölndal. Potentialen i kommunen är enorm. Man vågar tänka nytt och det är perfekta förutsättningar för Quality Hotel som kommer kasta sig in i projektet och aktivt bidra till förädlingen av området, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

I februari 2021 beräknas de första gästerna kunna checka in på hotellet, som kommer att få 370 hotellrum. Brasserie X kommer att erbjuda både bar och uteservering.

Arbetet med hotellet börjar omedelbart och Husvärden är mycket nöjd med att hotelloperatör nu är utsedd.

– Vi är mycket stolta över att vi lyckats få välrenommerade Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel som hotelloperatör för vårt nästa prestigeprojekt i Krokslätts Fabriker. Hotellet kommer, förutom att vara ett landmärke, ge en ny dimension till Krokslätts Fabriker genom att addera nya faciliteter till stor nytta för våra nuvarande och framtida hyresgäster men också ge stöd till Mölndals Stad och dess utveckling, säger Husvärdens vd Lennart Larsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Husvärden AB på Branschguiden

Husvärden är ett personligt fastighetsbolag som äger, utvecklar, bygger och förvaltar. De senaste Ã¥ren har vi förädlat och förtätat omrÃ¥det kring Krokslätts Fabriker i Mölndal där ca 100 företag sitter. Förutom flera nya kontorsfastigheter har vi även byggt ca 250 nya bostäder. Det är nu en integrerad stadsdel med kontor, bostäder och service. Här bygger ocksÃ¥ Husvärden det nya hotellet Quality Hotel The Weaver för hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Med sitt höga torn är det ett landmärke som inrymmer 370 rum. Vi har även tagit steget in i Göteborg med Brygghuset pÃ...

Läs mer om Husvärden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige