Image

Nobelhuset utser lokal samarbetspartner

Bygg/Arkitektur I april tidigare i år utsågs David Chipperfield Architects i Berlin till ansvariga designarkitekter för utformningen av Nobel Center. Nu har AIX Arkitekter utsetts till lokal samarbetspartner i projektet.
Publicerad den 28 Oktober 2014

Uppdraget för AIX blir nu att bistå Nobelhuset och David Chipperfield Architects i planering och genomförande av Nobel Center. AIX ska tillhandahålla kunskap om svensk lagstiftning och andra lokala förutsättningar samt granska och till viss del producera ritningar och andra handlingar som krävs för byggprojektet.

AIX Arkitekter bildades 2001 och engagerar för närvarande drygt 90 personer inom verksamhetsfälten stadsbyggnad, nybyggnad och ombyggnad/restaurering. Kontoret är starkt förknippat med restaureringsuppgifter som Drottningholms slott och en nyligen inledd förnyelse av Stockholms konserthus. Bland projekten för nyproduktion kan nämnas det pågående bygget av KMH, Kungl. Musikhögskolan där AIX är ansvariga arkitekter.

- Byggnader och stadsplaner motiveras, lever och utvecklas från behovet av rumslig funktion. Engagemang, nytänkande, formgivning och genomförbarhet är nödvändiga beståndsdelar för att genomföra livskraftiga projekt. Vi gläder oss mycket över att ha blivit utsedda till lokal arkitekt för Nobel Center. AIX ser fram mot att bistå Nobelhuset AB och David Chipperfield Architects i förverkligandet av det vinnande tävlingsförslaget. En storartad byggnad som kommer att bli ett tillskott till Stockholms många fantastiska rum, säger Gunilla Persson, vd för AIX Arkitekter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige