Image

Newsec: Nya rekordvolymer i april

Sverige Newsec senaste nummer av den månatliga marknadsrapporten visar att april har överträffat förväntningarna med både ett större antal transaktioner och en högre transaktionsvolym jämfört med april rekordåret 2014.
Publicerad den 12 Maj 2015
Ulrika Lindmark. Bild: Newsec
Ulrika Lindmark.

Transaktionsvolymen under årets fyra första månader översteg samma period 2014 och uppnådde en nivå om 31,5 miljarder kronor. Transaktionsvolymen under april uppgick till 8,8 miljarder kronor.

Noteras kan att välbelägna objekt med hög standard i de olika storstadsregionerna börjar närma sig varandra värdemässigt. Tre fullt uthyrda kontorsfastigheter i eftertraktade lägen i Solna och Malmö har samtliga sålts till ett kvadratmeterpris mellan 31 000–34 000 kronor/kvadratmeter.

- Andelen utländska investerare minskade till åtta procent i april. Det kan delvis förklaras med att det inte gjorts så många affärer med handelsfastigheter, vilket just nu är det segment i Sverige som attraherar flest utländska investerare. Direktavkastningskraven för handelsfastigheter i bästa läge bedöms ligga på en högre nivå i Sverige jämfört med i övriga Europa, vilket lockat många internationella köpare, säger Ulrika Lindmark, Head of Valuation & Advisory, Newsec Sweden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige