Image

Negativa skattedomar för Kungsleden

Juridik Kammarrätten har kommit med negativa skattedomar. Bolaget kommer att överklaga och effekten på eget kapital och likviditet vid ett negativt utslag även i Högsta Förvaltningsdomstolen ligger i linje med vad Kungsleden har kommunicerat tidigare angående de maximala negativa effekter av processerna.
Publicerad den 2 April 2014

Kammarrätten har funnit att Kungsleden inte ska medges avdrag för nedskrivning av lagerandelar vid externa förvärv för taxeringsåren 2006-2008 samt inte medges avdrag för nedskrivningar av lagerandelar som uppkommit i samband med omstruktureringar som Kungsleden genomförde under beskattningsåren 2004-2006.

Kungsledens uppfattning är fortfarande att bolaget till fullo har följt de lagar och den praxis som funnits vid varje deklarationstillfälle. Bolaget menar att de flesta av transaktionerna har stora likheter med det så kallade ”Steen & Ström-fallet” där Kammarrätten i Stockholm i en dom 2011 medgav avdrag för denna typ av nedskrivningar.

Därför har Kungsleden tidigare bedömt att avdrag ska medges även för Kungsledens fall.
Kungsleden delar inte den uppfattning som Kammarrätten ger uttryck för i de aktuella domarna och avser att söka prövningstillstånd till Högsta förvaltningsdomstolen. Kungsleden gör i dagsläget därför inga ytterligare reserveringar med anledning av dagens domar.

Om det slutgiltiga utfallet i processerna för samtliga fall av nedskrivningar av lagerandelar och omstruktureringar skulle bli negativt uppkommer en tillkommande negativ effekt på eget kapital om 1 615 miljoner kronor och resterande skatt att betala bedöms uppgå till 1 450 miljoner kronor. Effekten på eget kapital och likviditet är i linje med vad Kungsleden tidigare kommunicerat beträffande de maximala negativa effekterna av processerna ifråga.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige