Image

NCC vinner upphandling i Finland

Bygg/Arkitektur Träskända kommun i södra Finland väljer NCC för att bygga en ny vårdcentral. Ordern är värd 310 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Oktober 2014

– I upphandlingen var kvalitet lika viktigt som pris. Projektet kommer att drivas i samverkan vilket enligt vår erfarenhet gynnar kostnadseffektiviteten i projektet liksom kvaliteten, säger Harri Savolainen, affärsområdeschef på NCC Construction Finland.

Upphandlingen inleddes i mars med en prekvalificeringsfas, där NCC var ett av tre företag som gick vidare till slutlig anbudsfas. Urvalskriterierna var samarbetsförmåga, riskhantering, kvalitet på projektplanen, datamodelleringen samt arvode för planering, underhåll och byggande.

Ordern registreras i fjärde kvartalet i NCC Construction Finland. Projektet startar omgående och beräknas vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2016.

I avtalet för Träskända kommuns vårdcentral ingår förutom ordern på 310 miljoner kronor för att bygga vårdcentralen, option avseende uppförandet av ett parkeringshus med mellan 300 och 500 platser samt drift- och underhållsoption för en period om 5 till 10 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige