Image

NCC säljer i Tyskland

Transaktioner NCC har sålt 120 lägenheter för 225 miljoner kronor till Bewags pensionsfond, en tysk investerare, för utvecklingen av bostadsfastigheter i området Steglitz-Zehlendorf i Berlin.
Publicerad den 28 November 2014

– Berlin behöver cirka 20 000 nya bostäder om året för att möta efterfrågan hos den ständigt växande befolkningen, men för närvarande är bara 14 000 bostäder under uppförande på bostadsmarknaden i Berlin. Därför anser vi att stadens framtid kräver att det byggs fler prisvärda nya bostäder för så många som möjligt, säger Olle Boback, vd för NCC i Tyskland.

Bewag har valt att samarbeta med NCC i ett projekt som består av 120 hyreslägenheter fördelade på fyra bostadshus. Det här blir det fjärde projektet där NCC samarbetar med Bewags pensionsfond. Pensionsfonden ansvarar för tjänstepensionerna för Vattenfall Europas medarbetare.

– Vi är glada över att Bewag väljer NCC igen. Försäljningen är ännu en bekräftelse på att vår hyresverksamhet utgör ett strategiskt inslag i vårt välbalanserade och diversifierade utbud inom NCC Housing, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

Tillträde sker samtidigt som resultatet registreras i samband med slutförandet i fjärde kvartalet 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige