Image

NCC renoverar och bygger ut Harju Campus i Finland

Bygg/Arkitektur NCC ska renovera och bygga ut Harju Campus i Finland på uppdrag av Jyväskylä Educational Consortium. Ordern är värd 270 miljoner kronor.
Publicerad den 24 April 2015
NCC renoverar och bygger ut Harju Campus i Finland. Bild: NCC
NCC renoverar och bygger ut Harju Campus i Finland.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att genomföra detta skolprojekt som är ett viktigt projekt för Jyväskylä stad. Under de 2,5 år som bygget pågår kommer cirka 70 personer att arbeta i projektet, säger Raimo Pesola, regionchef på NCC Construction Finland.

NCC ska renovera två av skolbyggnaderna på campusområdet och bygga en ny sporthall. I en första etapp byggs sporthallen och byggnaden som används för gymnasieskola. I nästa etapp renoveras byggnaden som används för yrkesutbildningar inom försäljning, administration och grafisk design.

– För närvarande har NCC flera pågående skolprojekt i Finland. Vi kommer att ha stor nytta av vårt kunnande och erfarenheter från dessa projekt. Målet är att skapa ett tryggt och säkert campusområde, med särskilt fokus på flexibla lösningar som förlänger livslängden på byggnaderna, säger Harri Savolainen, affärsområdeschef för NCC Construction Finland.

Bygget startar under april 2015. Campusområdet kommer att stå klart i november 2017. Ordern registreras i det andra kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Finland.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige