Image

NCC rekryterar för ökat bostadsbyggande i Stockholm

Karriär För att sätta ytterligare fokus på att hitta och utveckla mark till fler nya bostäder i Stockholmsregionen förstärker NCC Boende sin affärsutveckling med två nya medarbetare i Stockholm.
Publicerad den 29 Juli 2014
Hanna Ivansson. Bild: NCC
Hanna Ivansson.

Lars Berglund blir ny affärsutvecklingschef på NCC Boende. Han kommer senast från Stockholms stad där han arbetat på avdelningen för projektutveckling med ansvar för exploatering i innerstaden och del av västerort. Han har även varit exploateringschef i Haninge kommun.

– Vi är glada att knyta Lars till oss med många års erfarenhet av stadsutveckling, markförsäljning och exploatering från den kommunala sidan. Med sina kunskaper om Stockholmsregionen kan han bidra starkt till att vi kan erbjuda Stockholmarna fler bostäder. Han är också en duktig och omtyckt ledare, säger Fredrik Hemborg, regionchef Flerbostadshus, NCC Boende i Stockholm.

Hanna Ivansson går in som affärsutvecklare på NCC Boende i Stockholm. Hon har tidigare arbetat med projektutveckling på Sjaelsö och med fastighetsfinansiering inom Aareal Bank.

Båda tillträder den 18 augusti.

Behovet av fler bostäder i storstäderna är stort. Därför fokuserar NCC på att öka takten i sitt utbud genom att hitta mer tillgänglig mark som passar för att bygga och utveckla bostäder i egen regi på.

Enligt en färsk undersökning bland storstadsbor i Stockholm, Malmö och Göteborg om boende och byggande, som Uniteds Minds gjort på uppdrag av NCC, tycker de att en viktig åtgärd för att minska bostadsbristen i storstäderna är att kommunen upplåter mer mark till nya bostadsbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige