Image

NCC överklagar beslut om Station Haga

Bygg/Arkitektur NCC överklagar Trafikverkets beslut om tilldelningen av bygget av Station Haga i Västlänken till det lägsta budet. NCC vill nu ha en ny upphandling eftersom man menar att beslutet fattats på fel grunder, skriver GP.
Publicerad den 28 Juni 2017

NCC menar på att Trafikverket slarvat med underlaget beslutet om vem som får uppdraget att bygga Station Haga fattats på felaktiga grunder.

I poängsystemet som Trafikverket använt sig av fick NCC och Wayss & Freytag högre poäng än Gülermak, Astaldi och Segermo – men det senare budet var närmare en miljard kronor billigare, skriver GP.

Nu väljer NCC att överklaga beslutet. Detta eftersom man i sin begäran menar på att Trafikverket saknar dokumentation som styrker att Gülermak besitter den kompetens som krävs för bygget.

GP rapporterar även att NCC och Wayss & Freytag hävdar att Gülermak begärt att få handlingar hemligstämplade.

"Att Gülermak inte vill att NCC granskar handlingarna inom ramen för överprövningen tyder på att den kan innehålla brister", skriver jurister i överklagan till förvaltningsrätten i Falun, enligt tidningen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige