Image
Telia Sonera avbryter samarbetet med NCC omfattande cirka 50 000 kvadratmeter i Kristineberg på Kungsholmen i Stockholm.
Telia Sonera avbryter samarbetet med NCC omfattande cirka 50 000 kvadratmeter i Kristineberg på Kungsholmen i Stockholm. Bild: White

NCC och Telia Sonera avbryter samarbetet

Uthyrning NCC och Telia Sonera avbryter samarbetet om nytt huvudkontor för Telia Sonera i Kristineberg på västra Kungsholmen i Stockholm.
Publicerad den 23 April 2014
Carola Lavén. Bild: Sten Jansin
Carola Lavén.

NCC har i nuläget inte fått nödvändiga myndighetsbeslut för att möta Telia Soneras tidplan för ett nytt huvudkontor, vilket resulterat i att Telia har valt en annan leverantör för sitt nya huvudkontor.

Kontorsbyggnaden i Kristineberg som var tänkt att utvecklas för Telia Soneras verksamhet omfattade cirka 50 000 kvadratmeter. Hyresavtalet som tecknades i maj 2013 var villkorat av att detaljplan och myndighetsbeslut skulle erhållas under 2013. Vid årsskiftet 2013/2014 förlängde parterna samarbetet men under gårdagen valde Telia Sonera att gå vidare med ett annat projekt för sitt nya huvudkontor.

– Vi har haft ett nära och bra samarbete med Telia Sonera där vi gemensamt jobbat för att utveckla en modern arbetsplats för att stödja deras affärsverksamhet och vi har stor förståelse för deras behov av hålla fast vid sin tidplan. Vi jobbar nu vidare med att driva projektet och detaljplanen så att vi kan erbjuda det till andra hyresgäster. Läget är nära tunnelbana och med ett tydligt visuellt läge intill Essingeleden, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

I Kristineberg pågår en utbyggnad av Stockholms innerstad där stadsdelen blir en del av innerstan. Syftet är att knyta samman västra Kungsholmens olika delar så att den upplevs som mer levande än tidigare. Kristineberg får nya bostäder, arbetsplatser, affärer och torg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige