Image

NCC och Region Örebro bygger nytt länssjukhus

Bygg/Arkitektur Örebro län fortsätter satsningen på den högspecialiserade vården och ger NCC i uppdrag att bygga ett nytt länssjukhus i Örebro. Ordervärdet beräknas uppgå till omkring en miljard kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2015

Den nya byggnaden, H-huset, ska ersätta lokaler som inte uppfyller dagens krav.

– H-huset är Region Örebro läns stora framtidssatsning som ger oss goda förutsättningar att kunna bedriva och utveckla högspecialiserad vård också i framtiden. Vi ser fram emot ett gott samarbete med NCC i det här stora och viktiga projektet, säger Marie-Louise Forsberg Fransson (S), regionstyrelsens ordförande, Region Örebro län.

H-huset ska rymma såväl slutenvård, öppenvård som kirurgi för bland andra öron-, näs- och hals, hud, anestesi- och akutklinik. En utmaning blir att bygga det nya sjukhuset med så liten påverkan som möjligt på den pågående verksamheten i det nuvarande sjukhuset.

– Vi är glada för förtroendet från Region Örebro Län. NCC har bred erfarenhet av att bygga stora sjukhus. Den erfarenheten tar vi med oss in det här projektet. I ett partneringsprojekt som detta, kan vi i ett tidigt skede tillsammans med regionen planera för bästa resultat, säger Svante Hagman, affärsområdeschef på NCC Construction Sweden.

Utöver nybyggnationen kommer också ombyggnad att ske. Det gamla sjukhuset och det nya H-huset får en ny gemensam entré och akutmottagningen kommer också att byggas om. Nybyggnationen kommer att byggas enligt Miljöbyggnad Guld och mycket fokus ligger på energieffektiviteten.

NCC och Region Örebro län driver projektet i samverkan där de första stegen är att ta fram projektets organisation, projektering, bygghandlingar och budgetpris. Ordervärdet beräknas totalt att uppgå till omkring en miljard kronor. Ordern beräknas registreras under det första kvartalet 2016 i det nya affärsområdet NCC Building.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige