NCC och Lerstenen planerar för polisen i Övik

Publicerad den 6 Augusti 2012

Bygg NCC och Lerstenen hoppas få bygga ett nytt polishus och ett 80-tal lägenheter i Örnsköldsvik.

Mellan resecentrum och den gamla busstationen i Örnsköldsvik planerar NCC och Lerstenen att bygga.

– Tillsammans med Lerstenen hoppas vi börja bygga lägenheter någon gång under nästa år, säger Benny Selberg affärschef på NCC, till Örnsköldsviks Allehanda.

Det kan också bli ett nytt polishus på tomten. Polisen har gått ut med en förfrågan och en handfull intressenter återstår.

– Jag kan inte säga vilka det är, eller ens hur många det är. Det kan bli nya lokaler eller befintliga lokaler som byggs om. Det är viktigt för oss att vi ligger centralt, säger närpolischef Kjerstin Svedberg till tidningen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Fastpartner köper stort av Brostaden

Transaktioner Fastpartner köper elva fastigheter av Brostaden i Stockholm för 822 miljoner kronor. Fastigheterna har en vakansgrad på 30 procent.


Fastighetsmarknadsdagen Stockholm

Se filmen från Fastighetsmarknadsdagen Stockholm här

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Den andra upplagan av Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm hölls i förra veckan med en fylld Spegelsalen på Grand Hotel. Här kan du se filmen från dagen.


Annons
Image

Partnertext

”Ju snabbare kravet skickas ut, desto snabbare kommer betalningen in”

Ekonomi/Finansiering Att hyresgäster hamnar i ekonomiska trångmål eller går i konkurs händer alla fastighetsägare. Collectors Anna Lundgren tipsar här om hur du kan minimera riskerna för kreditförluster. - Snabbhet, kompetens och god kännedom om hyresgästen är viktiga aspekter, säger hon.
Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Öresund

Rutger Arnhult om åtalet

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Hoppas det blir mer rätt i rätten, kommenterar Klöverns vd Rutger Arnhult åtalet som nu riktas mot honom gällande kroghändelsen i januari. Fastighetssverige fick en pratstund med honom under Fastighetsmarknadsdagen i Öresund.

Vill köpa mer i Öresund

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Vid vd-intervjun på Fastighetsmarknadsdagen i Öresund berättade Rutger Arnhult om hur karriären startade ett stenkast från Malmö Börshus där eventet hölls. Och om satsningen i Öresund. – Vi är alldeles för små här, sade han.


Fastighetsmarknadsdagen Öresund

Lyckad premiär för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Lagom långa punkter och intressanta ämnen. Det var ett par återkommande synpunkter från besökarna på den första Fastighetsmarknadsdagen i Öresund, som arrangeras av Lokalnytt och Fastighetssverige. – Jag har varit på många liknande event och ofta blir man väldigt trött. Men det har jag inte blivit i dag, sade Johan Alehammar på Cronholm Kommersiella.


Fastighetsmarknadsdagen Öresund

Erik Selin: Att inte ha någon strategi kan också vara en strategi

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Balders vd Erik Selin har ingen strategi vad gäller fastighetsköp. Men även det kan vara en strategi, säger han.
– Så är det. För oss handlar det mer om att välja bort. Man får jämföra olika objekt och välja det som känns bäst, sade han på Fastighetsmarknadsdagen i Öresund.


Annons
Image

Fastighetsmarknadsdagen Öresund

Erik Paulsson om billiga bostäder och hälsan

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Erik Paulssons planerar att sätta två nya bolag på börsen. Fokus ligger på billiga hyresrätter. Om detta, sin hälsa och mycket mer pratade han på Fastighetsmarknadsdagen i Öresund.


Han blir ny styrelseordförande i Skanska

Bolag Stuart Graham har tidigare meddelat att han inte fortsätter som styrelseordförande i Skanska efter årsstämman. Valberedningen har nu meddelat sitt förslag till efterträdare.


Planerar multianläggning i Uppsala

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har tecknat ett optionsavtal med Rosendals fastigheter för byggnation av sporthall, centrumanläggning och bostäder intill det framtida torget i den nya stadsdelen Rosendal.


Annons
Image

Corem och Colliers ordnar helhetslösning för KS Projekt

Transaktioner KS Projekt har vuxit ur sina gamla lokaler i Halmstad. Med hjälp av Colliers har KS sålt sin gamla fastighet till Corem, som dessutom har köpt mark där man nu bygger en ny anläggning åt KS Projekt.


Tristan miljardköper av Coop Norge

Transaktioner Londonbaserade Tristan Capital Partners opportunistiska fond Episo 3 köper en portfölj med handelsplatser och utvecklingsområden i Norge av Coop för 1,2 miljarder norska kronor.


Oljefonden investerar 13 miljarder på Manhattan

Transaktioner Norska Oljefonden – NBIM – köper 44 procent av en portfölj med elva kontorsfastigheter I New York City, i ett joint venture tillsammans med Trinity Wall Street.


Annons
Image

Link blir totalentreprenör för 150 hotellrum i Drivelab Hotel

Bygg/Arkitektur Link Network Project AB och Arlandastad Holding AB har skrivit ett avtal som innebär att Link Network Project AB blir totalentreprenör för 150 hotellrum i Drivelab Hotel vid Arlanda.


Olav Thon vill bygga 50 000 kvadratmeter i Bergvik

Bygg/Arkitektur Olav Thon-gruppen planerar för ett nytt stort handelsområde på Bergvik i Karlstad.


Ny projektchef på Humlegården

Karriär Elisabeth Hoffsten, närmast från Brostaden, har anställts som projektchef inom Humlegårdens avdelning Investering & Utveckling.


Annons
Image

Wallenstam startar nybyggnation av Symfonin i Uppsala

Bygg/Arkitektur Nu har byggnationen av Wallenstams tredje bostadsproduktion i Uppsala påbörjats. På Bruno Liljeforsgatan i Gränby kommer 116 hyreslägenheter att vara klara för inflyttning till sommaren 2017.