NCC och Lerstenen planerar för polisen i Övik

Publicerad den 6 Augusti 2012

Bygg NCC och Lerstenen hoppas få bygga ett nytt polishus och ett 80-tal lägenheter i Örnsköldsvik.

Mellan resecentrum och den gamla busstationen i Örnsköldsvik planerar NCC och Lerstenen att bygga.

– Tillsammans med Lerstenen hoppas vi börja bygga lägenheter någon gång under nästa år, säger Benny Selberg affärschef på NCC, till Örnsköldsviks Allehanda.

Det kan också bli ett nytt polishus på tomten. Polisen har gått ut med en förfrågan och en handfull intressenter återstår.

– Jag kan inte säga vilka det är, eller ens hur många det är. Det kan bli nya lokaler eller befintliga lokaler som byggs om. Det är viktigt för oss att vi ligger centralt, säger närpolischef Kjerstin Svedberg till tidningen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Bildar nytt bolag inom bostadsproduktion

Bolag Heimstaden bildar Heimstaden Projektutveckling AB, tillsammans med Aptare Fastigheter. Bakom Aptare står bland andra Tomas Carlström och Jakob Fyrberg med erfarenhet från Ikano Bostad och Catella.


Fastighetsmarknadsdagen Öresund

”Vi är här för att stanna”

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Det nybildade konsultbolaget Croisette Real Estate Partners, som täcker hela Öresundsregionen, går in som partner i Fastighetsmarknadsdagen i Malmö som hålls på Malmö Börshus den 24 november.
- Att inte vara partner hade för oss varit angränsande till tjänstefel, säger Per Svensson, vd på Croisette Real Estate Partners.


Annons Image
Image

Jörgen Andersson blir ny koncernchef i Wästbygg

Bolag Jörgen Andersson, tidigare vice koncernchef, tar över som ny koncernchef efter Ulf Christofferson på Wästbygg Gruppen.


Aros Bostad rekryterar Ken Wendelin som CFO

Karriär Aros Bostad har rekryterat Ken Wendelin som CFO. Han kommer även att ingå i bolagets ledningsgrupp.


Annons
Image

Nytt verktyg ska skynda på byggprocessen

Bostäder I går beslutade regeringen att ge Statens geotekniska institut (SGI) i uppdrag att komplettera och implementera systemet Geokalkyl som används för planering av bebyggelse i tidiga skeden. Detta ska resultera i ett system som är mer användarvänligt och därigenom ytterligare effektivisera tidiga planeringsskeden.


Platzer hyr ut till Nordea i Göteborg

Uthyrning Ett tioårigt hyresavtal avseende lokaler om 6 137 kvadratmeter på Kilsgatan 4 i Gullbergsvass har tecknats mellan Platzer Fastigheter AB och Nordea Bank AB.


Vasakronan hyr ut till Swedbank i Stockholm

Uthyrning Swedbank utökar sina lokaler i fastigheten Spektern 13 på Regeringsgatan genom att hyra ytterligare cirka 2 500 kvadratmeter av Vasakronan.


Annons
Image

Galären köper i Luleå

Transaktioner Galären köper fastigheten Valen 7 i hörnet av Kungsgatan och Stationsgatan mitt i centrala Luleå för 23 miljoner.


Östersundshem köper el gjord av gödsel

Energi/miljö Jämtlandsbonden Mats Gustafsson har utvecklat ett biogaskoncept där energi produceras av gödsel – energi som sedan blir till el och värme. Östersundshem blir nu första företaget ut att köpa ström gjord med den unika processen.


Willhem rekryterar transaktionsansvarig

Karriär Willhem förstärker nu finansavdelningen med en nyinrättad tjänst som transaktionsansvarig. Christian Örtengren, närmast från CBRE, har rekryterats till rollen.


Annons
Image

Besqab utvecklar bostäder i Råsunda

Bostäder Nästa vecka tas första spadtaget till fyra flerfamiljshus med totalt 129 bostadsrättslägenheter i hörnet Solnavägen/Bollgatan i Råsunda.


Fabege utsedd till Årets Cero-utmanare

Energi/miljö Fabege belönas med utmärkelsen Årets Cero-utmanare för sitt arbete i Arenastaden.


Skanska bygger forskningsanläggning i New York

Bygg/Arkitektur Kontraktet är värt cirka 570 miljoner kronor.


Annons
Image

Sänkte vattenförbrukningen med 50 procent

Energi/miljö Boverket kom nyligen med beskedet att man inte föreslår individuell mätning och debitering i befintliga byggnader, eftersom detta inte är kostnadseffektivt.
Danska Kamstrup är av en annan uppfattning.


Eurocommercial köper för 600 miljoner i Karlstad

Transaktioner Konsum Värmland säljer den nyligen moderniserade Coop-fastigheten i Bergvik Köpcenter i Karlstad till Eurocommercial för 600 miljoner kronor.