Image
Alberga Business Park, etapp 4.
Alberga Business Park, etapp 4. Bild: NCC PD

NCC går vidare med Alberga

Bygg/Arkitektur NCC påbörjar utvecklingen av fjärde etappen i Alberga Business Park i i Esbo, Finland. Kontorshuset omfattar cirka 5 300 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta.
Publicerad den 26 Juni 2014

Den nya byggnaden är Alberga Business Park fas D, vilket är den fjärde etappen av Alberga Business Park, som totalt omfattar fem etapper.

- Finland är en av våra huvudmarknader. Med Alberga Business Park har vi fokuserat på en hållbar och modern lösning och har varit mycket framgångsrika i genomförandet. Jag är väldigt glad över att starta detta nya projekt i Finland, säger Carola Lavén affärsområdeschef för NCC Property Development.

Alberga Business Park är utvecklat av NCC Property Development och ligger i Alberga, Esbo, i huvudstadsregionen. Platsen ligger nära pendeltågsstationen, Ring 1, och har bra tjänsteutbud i området. De tre tidigare etapperna av Alberga Business Park är nästan fullt uthyrda och genomfördes under åren 2012-2013.

Alberga Business Park etapp D kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam i nivån "Very Good". Det innebär att stor vikt kommer att läggas till byggnadens inomhusmiljö, ekologi och livscykel, samt energi-och vattenförbrukning.

Lokalerna utvecklas även i enlighet med konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige