Image

NCC bygger ut lager åt Arla i Linköping

Bygg/Arkitektur NCC bygger ut kyllager och emballagelager åt Arla Foods i Linköping. Utbyggnaden ska ge plats åt ett växande sortiment specialprodukter som tillverkas vid mejeriet. Ordern är värd cirka 45 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Mars 2017

– Vi har de senaste åren utökat vårt sortiment av laktosfria produkter och specialprodukter som Crème Fraiche, Yoggi och Arla Ko-produkter. Det gör att vi nu behöver större lagerkapacitet för både färdiga produkter och emballage, säger Jörgen Grauss, mejerichef vid Arla Foods i Linköping.

Kyllagret byggs ut med 575 kvadratmeter och emballagelagrets yta ökar med 1 550 kvadratmeter. NCC ska också bygga en mätkammare för mejeriets neutraliseringsanläggning där vatten och kemikalier från rengöring av processutrustningen neutraliseras innan det går vidare ut i kommunens avloppsnät.  Ett komplicerat arbete med pålning och ledningsdragning inne på det trånga mejeriområdet.

– Vi har sedan många år ett bra samarbete i partnering med Arla Foods och byggde ut kyllagret i Linköping 2015. Att bygga i direkt anslutning till mejeriets pågående verksamhet är stor en utmaning och vi kommer att ha stort fokus på planering och logistik, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building.

Arbetena har inletts och de nya lagerytorna ska stå klara i december 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige