Image

NCC bygger sportvaruhus i Östersund

Bygg/Arkitektur I höst får sport- och friluftsälskande östersundsbor enklare att utrusta sig för aktiviteter. Då öppnar portarna till ett nytt XXL-varuhus i Lillänge handelsområde.
Publicerad den 16 April 2015
NCC bygger ett 4 000 kvadratmeter stort XXL-varuhus i Lillänge handelsområde i Östersund. Bild: NCC
NCC bygger ett 4 000 kvadratmeter stort XXL-varuhus i Lillänge handelsområde i Östersund.

Den energisnåla fastigheten byggs av NCC på beställning av NHP Sverige AB. Affären har ett värde på 40,1 miljoner kronor.

– Många jämtlänningar är väldigt friluftsintresserade och XXL blir ett utmärkt komplement till Östersunds växande handelsutbud. I dag kör många ända till Sundsvall för att shoppa. Att utbudet nu växer på hemmaplan är positivt. Dessutom har vi en köpstark norsk målgrupp som gärna kommer till Östersund för att handla, säger Ola Novén, projektledare på NHP Sverige AB.

XXL är en sport- och vildmarkskedja som samlar ett brett sortiment under samma tak. Det är idag den sportkedja som expanderar snabbast i hela Norden. Sedan tidigare finns 17 varuhus runt om i Sverige. Nu satsar XXL på Östersund och öppnar ett 4 000 kvadratmeter stort varuhus i Lillänge handelsområde, fyra kilometer från Östersund centrum.

– Lillänge är ett expansivt område där det just nu händer väldigt mycket. Vi börjar med att riva en gammal byggnad, sedan sätter vi igång med bygget. Att få varuhuset klart till november är en utmaning som det ligger mycket planering bakom, säger Peter Burman, produktionschef på NCC Construction.

XXL:s nya varuhus i Lillänge certifieras enligt GreenBuilding som ställer krav på byggnadens energianvändning. Varuhusets energianvändning blir 25 procent lägre än Boverkets krav.

– Eftersom Östersund ligger så pass långt norrut ställer det krav på ökad isolering. Det gäller att tänka till kring energianvändning redan tidigt i processen, säger Peter Burman.

Östersunds nya sport- och vildmarksvaruhus slår upp sina dörrar i november, i god tid inför julhandeln.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige