Image

NCC bygger om Sergelhuset åt Vasakronan

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Vasakronan att bygga om en del av kvarteret Hästskon 12, även kallat Sergelhuset, från kontor till hotell och bostäder. Uppdraget är totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till 550 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Maj 2017

– När SEB nu flyttar från huset tas ett av Stockholms bästa lägen till vara för att skapa ett levande och tryggt kvarter där människor väljer att stanna och uppehålla sig. Den unika möjligheten med en tomställd fastighet gör att man även kan ta ett helhetsgrepp kring uppgradering av lokaler, energieffektivisering och tekniska installationer, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sverige.

Projektet Sergelhuset består av tre ombyggnadsprojekt där NCC:s uppdrag avser ombyggnad och påbyggnad av M-huset som ligger mellan Malmskillnadsgatan och P-huset Parkaden.

Ytan för ombyggnationen uppgår till cirka 16 000 kvadratmeter och efter färdigställande kommer huset att innehålla cirka 280 hotellrum och 34 lägenheter. Omvandlingen sker med respekt för den ursprungliga modernistiska visionen men anpassas till dagens vidare syn på vad som utgör en levande stadsmiljö.

– NCC tillsammans med Vasakronan kommer att skapa en långsiktigt hållbar byggnad på alla nivåer som innefattar såväl energifrågor som materialval. Målsättningen är att huset får en Leed Platina-certifiering, vilket är en av de bästa miljömärkningarna ett hus kan få, säger Henrik Landelius.

Ordern om 550 miljoner kronor registreras i andra kvartalet 2017 i affärsområdet Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige