Image

NCC bygger lager åt Ahlsell

Bygg/Arkitektur NCC bygger en ny logistikhall vid Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg och hjälper därmed byggvarugrossisten att fortsätta växa. Uppdraget omfattar stora markarbeten och är värt 95 miljoner kronor.
Publicerad den 9 December 2016

– Hallen ska användas som lager till vårt rörsortiment. Den är ett viktigt första steg för oss i vår stora utvecklingsplan, som ska hjälpa oss hantera vår ökade försäljning och samtidigt effektivisera vår logistik. Vi har som ambition att växa rejält till år 2020 och kan behöva rekrytera mer personal, säger Daniel Johansson, logistikchef på Ahlsell.

Den nya hallen blir en 12 500 kvadratmeter stor fristående byggnad på området för Ahlsells centrallager i Hallsberg. Det nuvarande rörlagret flyttar ut från huvudbyggnaden, den frigjorda ytan kan därefter användas till att expandera övrig verksamhet.

Markarbetet inleddes under november. NCC ska flytta hela 60 000 kubikmeter schaktmassor inom området för att göra marken horisontell. Uppdraget omfattar även att flytta två dammar för lokalt omhändertagande av dagvatten och anlägga 350 meter dagvattenkulvert.
NCC ska även asfaltera 63 000 kvadratmeter av området som ska användas för omlastning och som utomhuslager. Rörhallen byggs med stålstomme och får väggar av isolerande sandwichelement. Målet är att den ska stå klar sommaren 2017.

– Vi jobbar för fullt med projektet som kommer att ta tio månader inklusive den inledande planeringen. Tempot innebär att vi har stort fokus på vår planering och logistik. Maskiner och leveranser av material måste vara på plats vid exakt rätt tidpunkt, säger Robert Davidsson, produktionschef på NCC Building i Örebro.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige