Image

NCC bygger i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av kommanditbolaget Marmorbyen att bygga 133 hyresrätter i Nordhavnen i Köpenhamn. Ordern är värd 265 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2014

– Vi är glada över att fått förtroendet att bygga ännu ett spännande bostadsprojekt på Marmormolen i Nordhavnen i Köpenhamn, och att vi därmed får vara med om att ge Köpenhamnsborna ett nytt och attraktivt bostadsområde med eleganta, miljövänliga bostäder i en vacker omgivning, säger Klaus Kaae, affärsområdeschef för NCC Construction Denmark.

Lägenheterna kommer att byggas på hamnens östra ö, granne med FN-staden. Energi- och miljöprestanda har hög prioritet vid bostadsbyggandet, och lägenheterna har en optimal placering vad gäller ljusinsläpp och utsikten över Köpenhamns hamn. Det blir i första hand tre- eller fyrarumslägenheter med en genomsnittlig storlek om 105 kvadratmeter.

Visionen för bostadsprojektet är att skapa ett bostadsområde med tonvikt på mångfald som passar för människor i olika åldrar, och som tar tillvara den unika placeringen nära stadskärnan och vattnet. Bostadsområdet ligger på en ö som avgränsas av två kanaler, vilket ger området karaktären av en kanalstad.

Stor vikt har lagts vid att skapa utomhusmiljöer för de boende, med inspirerande, trivsamma innergårdar, som vackert kontrasterar mot det öppna havet. Samtliga bostäder har en egen altan eller en liten trädgård.

Bygget påbörjas i augusti 2015 och förväntas vara slutfört i slutet av 2016. Ordern registreras i affärsområdet NCC Construction Denmark i det fjärde kvartalet 2014.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige